BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.451,96
HABER /  GÜNCEL

Dinin inanç uğruna ölecek

Hakim çocuğunuz kemoterapi tedavisi görsün kararını verdi. Ama aile dini inanç uğruna çocuğunu kaçırdı. Tedavisini de dualarla yapacaklarmış...

Abone ol

ABD’de kansere yakalanan ve tedavi görmesi durumunda yüzde 90 oranında kurtulma ihtimaline sahipken, görmemesi durumunda ise yüzde 95 oranında ölüm riski ile karşı karşıya bulunan çocuğun annesi biz onu dualarımız ile iyileştiririz diyerek ortadan kayboldular.

ABD’nin kuzeyindeki Minnesota eyaletindeki mahkemenin hakimi John Rodenberg’in, 13 yaşındaki kanser hastası Daniel Hauser’ın annesiyle birlikte mahkemeye gelmemesi üzerine annenin yakalanması için tutuklama emri çıkardığı belirtildi.

Hakim Rodenberg’in ayrıca Daniel’in de bir onkolog tarafından görülmesi ve bir koruyucu aileye teslim edilmesi yönünde karar aldığı da kaydedildi.

Doktorlar Ocak ayında Daniel Hauser’a kanser teşhisi koymuş, çocuk önce kemoterapi ve radyoterapi görmüş ancak ailesi, çocuklarının vitamin ve çaylardan oluşan “daha hafif bir tedavi görmesine” karar vermişti.

Bunun üzerine çocuğun doktoru sosyal hizmet görevlilerini uyarmış, çocuğun annesi Colleen Hauser ise 8 Mayıstaki açıklamasında, “kemoterapiyi potansiyel olarak ölümcül bir zehir olduğunu ve bu biçimde tedavinin dinen de uygun olmadığını” söylemişti.