BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  MEDYA

Dilipak'tan İsrail maskara oldu iddiası

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Türkiye'nin dik ve kararlı duruşunun bazı ülkelerin çıkarlarına ters düştüğünü savundu.

Abone ol

Mavi Marmara olayını hatırlatan Dilipak, Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenlerin saldırılarda bulunduğunu belirterek, “Mavi Marmara’da 9 şehit verdik ama İsrail maskara oldu” iddiasında bulundu.

Ali Emiri Kültür Merkezi’nde moderatörlüğünü İsmail Özdemir’in yaptığı “İslam Dünyasının Son Durumu” konferansında Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak ve Anadolu Ajansı (AA) Arapça Yayınlar Genel Koordinatörü Turan Kışlakçı, Mısır ve Suriye’de yaşanan insanlık dramında gelinen noktayı değerlendirdi.

Dünyadaki devrimlerden örnek veren Turan Kışlakçı, Fransız devriminin 70 yıl sonra düzene oturduğunu belirterek, bu süre zarfında karşı rejimlerin birkaç kez devrim yaptıklarını söyledi.

“MISIR'DA YENİDEN BİR DARBE OLACAK”
“Mısır'da yaşananları birileri dünyaya duyurmak istemiyor” diyen Kışlakçı, gazetecilerin darbeci cunta tarafından engellendiğini belirtti.

Mısır’ın darbe sonrasında ekonomisinin battığını ifade eden Kışlakçı, Mısır’da kısa bir süre içerisinde yeniden bir darbenin gerçekleşeceğini belirtti. Darbeyle birlikte Mısır’da bir huzur ortamının sağlanacağını öne süren Kışlakçı, darbe yapanların halka yeniden seçme ortamı sağlayacağını vurguladı.

“MAVİ MARMARA’DA 9 ŞEHİT VERDİK AMA İSRAİL MASKARA OLDU”

Abdurrahman Dilipak ise, Mısır, Türkiye ve Suriye’de yaşanan olayların birbirinden ayrı şeyler olmadığını belirterek, “Hatta onların ayaklanmalarının asıl sebebi sizlersiniz. Siz ‘one minute’ dediniz, Mavi Marmara’nın dualarının arkasında siz vardınız. Sizin gözyaşlarınız vardı. Mavi Marmara’da 9 şehit verdik ama İsrail maskara oldu. Ya birlikte batacağız tekrar, ya birlikte çıkacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin tüm İslam coğrafyası için umut olduğunu ifade eden Dilipak, “Türkiye, Filistin, Mısır, Suriye ayağa kalkacak olursa bu Balkanları, Kafkasları, Arap Yarımadası'nı, Asya'yı harekete geçirebilir” dedi.