BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.393,24
HABER /  GÜNCEL

Dilek'ten sevindirici haberler var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan yardım istemesiyle gündeme gelen kanser hastası Dilek Özçelik'in sağlık durumu iyiye gidiyor.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan yardım istemesiyle gündeme gelen kanser hastası Dilek Özçelik'in sağlık durumu iyiye gidiyor.

Özçelik, AA muhabirine tedavi süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, iki haftada bir kemoterapi için Edirne'ye geldiğini ve sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Kemoterapi tedavisinin çoğunun tamamlandığını belirten Özçelik, şunları kaydetti:

''Tedavimde olumlu sonuçlar alıyorum. Doktorlarımın tedavinin iyiye gittiği yönündeki sevindirici haberleri moralimi daha da yüksek tutmama sebep oluyor. Ailemin ve arkadaşlarımın destekleri de hep benimle. Bu hastalığı yeneceğim inşallah. Akciğerdeki kanser hücrelerine 8 kür uygulanması kararı alınmıştı. Bu kürlerden yarısı tamamlandı. 14 günde bir Edirne'ye giderek tedavime devam ediyorum. İlaçlarımın temini konusunda bir aksilik olmadı ancak ilaç temini konusunda benden yardım isteyenler var. Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum.''

Özçelik, tedavi sürecinde Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümündeki derslerine katılamadığını ancak okul yönetiminin oluruyla sınavlara girip üçüncü sınıfa geçtiğini kaydetti.

SAĞLIK BAKANI SAYESİNDE TEDAVİSİ DEVAM ETTİ

Bakan Bayraktar'dan, nisan ayında Edirne Belediyesi ziyareti sonrasında tedavisi için gerekli ilaçlar konusunda yardım isteyen ve o gün yaşadıkları ile Türkiye'nin gündemine oturan,  Trakya Üniversitesi öğrencisi Dilek Özçelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Edirne Valisi Hasan Duruer'in girişimiyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hemotoloji Bölümünde tedavi altına alınmıştı.

Hastanedeki tetkiklerinin ardından taburcu edilen Özçelik, Tekirdağ'ın Saray ilçesindeki evlerinde tedavisini sürdürmek için hastaneden ayrılmıştı.