BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.438,60
HABER /  GÜNCEL

Dikkat! Telefon dolandırıcıları artık Facebook'ta

Ülke genelinde kontör dolandırıcılığı yapan şahıslar artık Facebook hesaplarını da çalarak telefon üzerinden para transferine başladı.

Abone ol

Balıkesir'de bir kişi, Facebook üzerinden dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
Facebook’taki bir arkadaşının, “Numaranı yaz, sana bir mesaj göndereceğim, 'evet' yazıp gönder” şeklindeki sorusu üzerine numarasını veren E.Y.’ye, "Paymo'dan 60 lira karşılığında Facebook kredisi almak için bu mesajı, 'Evet' yazıp cevaplayın” şeklinde bir mesaj geldi. Mesaja cevap yazmayan E.Y., arkadaşı tarafından engellenince hesabın çalındığını fark etti. Birçok arkadaşından aynı soruyu alan E.Y., “Arkadaşlarımın birçoğunun hesabını çalmışlar. En yakın arkadaşlarım bile benden cep telefonu numaramı istedi fakat hiçbirine bir daha numaramı yazmadım” şeklinde konuştu.

Son günlerde sosyal paylaşım sitelerindeki ve e-postalardaki hesapların şifrelerinin hackerlar tarafından ele geçirildiği yönünde vatandaşlardan çok sayıda şikayet alan emniyet yetkilileri, bu tür dolandırıcılık olaylarına dikkat edilmesi gerektiğini ve Facebook üzerinden kredi kartı ile cep telefonu numarası isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

afceok.jpeg