BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,75
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dikkat! Öğretmen aranıyor

Şanlıurfa'da öğretmen açığı. Belediye çözümü böyle buldu. Çağrı yapıyor...

Abone ol

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 243 sınıf öğretmeni açığını kapatabilmek için çareyi belediye hoparlörlerinden anons yapmakta buldu. Ek dersle görevlendirilecek öğretmenler için gün boyu, belediye hoparlörlerinden ‘Dikkat dikkat öğretmen aranıyor’ anonsu yapıldı.

Öğretmen bulmak için ilginç bir yola başvuran Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez ve köylerde ilk ve orta dereceli okulların öğretmen ihtiyacını karşılamak için lisans ve ön lisans mezunu gençleri ek ders ücreti karşılığında çalıştırma kararı aldı. Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır imzası ile hazırlanan duyuru metni, belediye hoparlöründen gün boyu anons edilerek halka duyuruldu. Hoparlörden ‘dikkat dikkat öğretmen aranıyor. İlgilenen lisans ve ön lisans mezunları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne müracaat edebilir’ anonsu yapıldı. Sık sık tekrarlanan anons üzerine bir çok genç, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne müracaat ederken, bazı vatandaşlar, atama bekleyen yüzlerce öğretmen yerine ek ders ücret karşılığında vekil öğretmen alınmasının yanlış olduğunu vurguladı.

BRANŞ ÖĞRETMENİ AÇIĞIMIZ YOK
İlçe merkezine 123, köylerde ise 120 kişilik öğretmen açığının bulunduğu belirtilirken, Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, branş öğretmen açığı konusunda bir sıkıntı olmadığını söyledi. İlçe merkezi ve köylerde 243 sınıf öğretmeni açığı olduğunu kaydeden Sağır, “Bu açığı ek ders karşılığı alacağımız lisans ve ön lisans mezunu gençlerle kapatmaya çalışacağız” dedi.

Sağır, Viranşehir de öğretmensiz okul kalmayacağını ve yakında yapılacak öğretmen atamaları ile tüm sorunlarının giderileceğini ifade ederek, ek ders karşılığı öğretmenlik yapmak için çok sayıda kişinin kendilerine başvurduğunu kaydetti.

Sağır, ilçede günlük yayın yapan yerel gazete, radyo ve televizyonun olmaması nedeniyle duyurularını belediye hoparlörleriyle yaptıklarını da sözlerine ekledi.