BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dikkat! Öğleden sonra yağış geliyor

Sabah saatlerinde yüzünü gösteren güneş öğleden sonra yerini yağışa bırakıyor. Meteoroloji özellikle bu illerde yaşayanları uyardı

Abone ol

Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları cuma günü itibari ile yerini serin ve yağışlı bir havaya bırakacak. Bugün öğle saatlerinden

*Marmara'nın doğusu,

*Batı Karadeniz'in batısı,

*Kütahya,

*Eskişehir

*Ankara'nın kuzeybatı kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağış geçişleri beklendiği kaydedildi.

Ayrıca Meteoroloji Marmara, Ege, Çanakkale Körfezi'nde etkisini gösterecek fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

CUMA GÜNÜ SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR!

Cuma günü de Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde aralıklarla gök gürültülü sağanak yağışa neden olması beklenirken, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kısa süreli ve yerel yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının  ülke genelinde artışını sürdüreceği vurgulanırken, sıcaklıkların cuma günü batı bölgelerde 5 ila 8 derece azalması bekleniyor.

Açıklamada, yarın batı bölgelerde, cuma günü iç bölgelerin doğusunda beklenen kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile cuma günü özellikle kuzeybatı kesimlerde beklenen gökgürültülü sağanak yağış geçişlerine karşı da uyarıda bulunuldu.

BU İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT!

Yapılan son değerlendirmelere göre: Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile batı bölgelerin parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Kütahya, Eskişehir ve Ankara'nın kuzeybatı kesimlerinin, akşam saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Manisa ile Aydın ve Balıkesir'in batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü yağışlı, diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara, Ege ve Göller Yöresinde önce güney ve güneydoğu (Keşişleme) zamanla güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Marmara'nın güneyi ve Ege'de kuvvetli rüzgarla birlikte toz taşınımının görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde artmaya devam edeceği ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor..

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), sabah saatlerinde batı bölgelerde güney ve güneydoğu (keşişleme) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Göller yöresinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

MARMARA İLE EGE DENİZİ İÇİN KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI:
Marmara ve Ege'de Güney ve güneydoğudan (keşişleme), zamanla güneybatı (lodos) yönlerden 5 ila 7 kuvvetinde esmesi beklenen rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege ve Çanakkale Körfezi'nde kuvvetlenerek 6 ila 8 kuvvetinde (50-74 km/saat) kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BATI BÖLGELERDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege ve Göller Yöresinde önce güney ve güneydoğu (Keşişleme) zamanla güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Toz taşınımı, toz taşınımı nedeniyle düşük görüş mesafesi ve hava kalitesinde azalma, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı zamanla bölge genelinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Yalova, akşam saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 Km/Saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin güneyinde kuvvetli rüzgarla birlikte toz taşınımının görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı, kıyıları ile zamanla bölge genelinin çok bulutlu, öğleden sonra Kütahya, akşam saatlerinden sonra İzmir, Manisa ve Aydın'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneydoğu zamanla güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 Km/Saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli rüzgarla birlikte toz taşınımının görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinde Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Göller Yöresinde güney ve güneydoğu zamanla güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 Km/Saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU:
Parçalı ve az bulutlu zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ile Ankara'nın kuzeybatı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu zamanla bölge genelinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU:
Parçalı az bulutlu, zamanla güneydoğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAFTA SONU HAVASINI ÖĞRENMEK İÇİN DİĞER SAYFAYA TIKLAYIN

[PAGE]

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

ekran-resmi-2013-05-23,-08.48.41.20130523085228.png

ekran-resmi-2013-05-23,-08.48.45.20130523085234.png

ekran-resmi-2013-05-23,-08.48.51.20130523085239.png

ekran-resmi-2013-05-23,-08.48.55.20130523085245.png