BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.465,65
HABER /  GÜNCEL

Dikkat! Hava sıcaklığı azalıyor

Hafta sonu planı yapmadıysanız hava durumuna bir göz atın. Meteoroloji düşen sıcaklıklara ve yağışa karşı uyardı

Abone ol

Hava sıcaklıkları düşüyor yağış geliyor. Hafta sonunu dışarıda geçirme planınız varsa şemsiyenizi yanınızda bulundurmayı unutmayın. İşte Meteorolojiden hava sıcaklık tahminleri...

İstanbul, Kırklareli ve Çanakkale'de kuvvetli, Antalya il genelinde şiddetli ve yer yer aşırı yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yurdun büyük bir bölümünde yaşanan yağışsız haftanın ardından yarın ülkenin kuzeybatı kesimlerinin (İstanbul, Kocaeli ve Kırklareli çevreleri) Karadeniz üzerinden gelen, Güneydoğu kesimlerinin (Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimiyle Kahramanmaraş, Osmaniye, Sivas ve Kayseri çevreleri) ise güneyden gelen yağışlı hava kütlelerinin etkisine girmesi bekleniyor.

Tahminlere göre, 21 Ekim Pazar günü yurdun güney ve batı bölgelerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz İç Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun doğusuyla Doğu Anadolu'nun güneydoğusu sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlı geçecek. Yağışlar İstanbul, Kırklareli ve Çanakkale'de kuvvetli (20-50 kilogram/metrekare) Antalya il genelinde şiddetli (75-100 kilogram/metrekare) ve yer yer aşırı (metrekareye 100 kilogramdan fazla) olacak.

HAVA SICAKLIĞI AZALIYOR

Hava sıcaklığı, yarın kuzeybatı kesimlerle Güneydoğu'da 2-4, pazar günü yurdun güneybatı kesimlerinde 4-6 derece azalacak. Yurt genelinde mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar, pazar ve pazartesi günleri Marmara, Batı Karadeniz kıyıları ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden zaman zaman kuvvetli (40-60 kilometre/saat) esecek.

Yetkililer, ilgilileri ve vatandaşları yağışlar konusunda dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde (Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde) yer yer sis görülecek. Rüzgarın Kuzey Ege kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Eskişehir çevrelerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla kıyı kesimlerinin parçalı yer yer çok çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde batısında yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, kıyı kesimleri çok bulutlu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimleri (Hopa ve Arhavi) ile Samsun'un doğu çevrelerinin (Çarşamba ve Terme) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Hafta sonu güneş yerini yağışlı ve serin havaya bırakıyor.

screen-shot-2012-10-19-at-10.13.47-am.png

screen-shot-2012-10-19-at-10.13.52-am.png