BIST 10.257
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.401,00
HABER /  DÜNYA

Dianayı Prens mi öldürdü?

Diana yazdığı mektupta kocası Prens Charles'ın kendini öldürmeyi planladığını söylemiş.

Abone ol

Prenses Diana’nın, daha önce sansürlenmiş şekilde medyaya sızan bir mektubundaki şok iddia, ölümü hakkındaki soruşturmada açığa çıktı. Diana, "Kocam beni, fren arızası ya da ciddi baş yaralanmasına yol açacak bir kazada öldürmeyi planlıyor" diye yazmış.

1997 yılında geçirdiği trafik kazasında henüz 36 yaşındayken ölen Prenses Diana, uşağı Paul Burrell’e hitaben yazdığı mektupta kocasının kendisini trafik kazasında öldürmeyi planladığını iddia ediyor.

Diana, ayrıca Prens Charles’ın asıl amacının Camilla Parker Bowles ile değil, oğulları William ve Harry’nin dadısı olan Tiggy Legge-Bourke ile evlenmek olduğunu da öne sürüyor.

Charles ile Diana’nın ayrıldıklarını açıklamasından 10 ay sonra 1993 yılı Ocak ayında yazılan mektupta, "Bugün masamda bana sarılacak, güçlü olmaya ve başımı dik tutmaya cesaretlendirecek birinin özlemiyle oturuyorum. Bu hayatımın en tehlikeli dönemi. Eşim, fren arızası ya da ciddi baş yaralanmasına yol açacak bir kaza planlıyor, bu sayede Tiggy ile evlenmesinin önü açılmış olacak. Camilla, bir şaşırtmacadan başka birşey değil" ifadesi yer alıyor.

Diana ile birlikte geçirdiği kazada ölen Dodi el Fayed’in babası Muhammed el Fayed, Prenses ve oğlunun Diana hamile olduğu gerekçesiyle öldürüldüğünü öne sürüyor.