BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  GÜNCEL

DGS başvurusu ÖSYM 2018 sınav parası kaç lira-hangi banka?

DGS 2018 başvuru ücreti ne kadar oldu, DGS parası hangi bankalara yatırılacak? DGS başvuru işlemleri ÖSYM resmi sitesi üzerinden online olarak başladı. DGS başvuruları 24 Mayıs'ta sona erecek. Peki 4 yıllık üniversiteye geçmek için 8 Temmuz'da ter dökecek adaylar DGS başvuru parası ne kadar ödeyecek, DGS başvuru paralarını hangi bankaya yatıracak? İşte merak edilenler.

Abone ol

DGS sınavı başvuruları başladı ÖSYM resmi sitesi üzerinden DGS sınavı başvuruları bugün alınmaya başladı, DGS başvurusu için son gün ise 24 mayıs olacak. Yani DGS başvurusu yapmak için adayların önünde 9 gün olacak.2018 yılında DGS başvuru ücreti 100 lira oldu. Ayrıca 5 lira başvuru hizmeti olarak ödenecek. DGS başvuru ücreti yatırılacak bankaların tam listesi ise haberimizde.

9 gün içinde 2 yıllık önlisans eğitiminden sonra 4 yıllık üniversiteye geçmek isteyen adaylar DGS başvuru işlemleri ÖSYM üzerinden tamamlayacak. Peki DGS sınavı başvuru ücretleri 2018 yılında kaç para oldu ve DGS başvuru ödemeleri hangi bankalara yapılacak, online ödeme mümkün mü? İşte merak edilenler...

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR, HANGİ BANKAYA YATIRILACAK: ÖSYM tarafından DGS başvuru ücretleri de yayınlandı, DGS’ye başvurmak isteyen adaylar 100 TL ödeme yapmak zorunda. Başvuru hizmeti olarak da ücret 5 TL olarak belirlendi.

DGS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

İşte Dikey Geçiş Sınavı ücretinin yatırılacağı bankalar;

*Akbank'ın tüm şubeleri, ATM veinternetbankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

*Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri veinternetbankacılığı (KKTC'den başvuracakadaylar hariç)

*Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internetbankacılığı

*Halkbank ATM,internetbankacılığı ve şubeler

*Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'denücret yatırılmaz.)

KİMLER BAŞVURABİLİR: Meslek yüksek okulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olan öğrenciler, o yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksek okullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler DGS'ye başvurabilirken, açık öğretim dahil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS'ye başvuramamaktadır. Adaylar, TC Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin kendi internet sitesinden sınav giriş belgelerini alabilirler.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

– Ön Lisans diplomasının aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,

– Onaylı transkript (not dökümü – 2 suret, 1 sureti onaylı)

– Onaylı ders içerikleri (2 suret, 1 sureti onaylı)

– 6 adet 4,5 cm X 6 cm boyutunda fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş olması gerekir)

– Askerlik Durum Belgesi (1995 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için, askerlik şubelerinden alınacak.)

– Nüfus Cüzdan Fotokopisi (Nüfus cüzdanı görülmek koşulu ile)

– 2018-DGS sonuç belgesinin internet çıktısı