BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.441,88
HABER /  GÜNCEL

Devrim bir komplo haline gelebilir

İngiltere'nin Özgür Suriye Ordusu'yla görüşme yönündeki açıklamaları muhalifleri memnun etmedi.

Abone ol

Suriye Devrim Konseyi (SDK) Başkanı Heysem Malih, İngiltere 'nin, Suriye'deki şiddet olaylarına son verilmesi için Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile görüşeceğini açıklamasına işaret ederek, ''İngiltere'nin silahlı muhalif gruplarla gerçekleştireceği görüşmeler, devrimi bir komplonun parçası haline getirebilir'' diye konuştu.

Malih, söz konusu görüşmeleri ''tehlikeli'' bulduğunu belirterek, ''Uluslararası alanda yaşanan hareketliliğin nedeni, Esed rejimini kurtarma çabasıdır. Silahlı muhalif gruplarla gerçekleştirilecek görüşmeler, devrimi bir komplonun parçası haline getirebilir'' dedi.

Suriye rejiminin yakın bir zamanda yıkılacağını ileri süren Malih, Beşşar Esed'in, Suriye halkına karşı işlediği suçlardan dolayı mahkemede hesap vereceğini bildirdi.

Arap Birliği'nin çağrısı ile yarın Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenecek ''Suriye Muhalifleri Toplantısı''nı da değerlendiren Malih, ''Riyad Seyf'in girişimi toplantının eksenini oluşturacaktır. Suriye'nin diktatör bir devlet olmaktan çıkıp, kuvvetler ayrılığı prensibine dayalı demokratik bir ülkeye geçişinde, katılımcıların ortak karara ulaşacakları konusunda ümitliyim'' ifadesini kullandı.

İngiltere Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, İngiliz yetkililerin Suriye'de muhalefeti bir araya getirebilmek için silahlı isyancı gruplarla görüşmeye başlayacakları bildirilmişti. İngiltere Başbakanı David Cameron, Ürdün'ün kuzeyinde el-Mefrak kentindeki Suriyeli sığınmacıların kaldığı ez-Zateri kampı ziyaretinde, hükümetinin Suriye'de geçiş dönemi için Esed'in, ülkesini güven içinde terk etmesi konusunda güvence verilmesini desteklediğini açıklamıştı.