BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,09
ALTIN 2.471,33
HABER /  EKONOMİ

Anadolu Aslanları'nı korku sardı

AK Parti iktidarının vergilere yaptığı zamlar Anadolu'da faaliyet gösteren işadamlarını endişelendirdi.

Abone ol

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, 10 yıldır ilk kez hükümetin bütçe açığını kapatmak için vergilere zam yapmak durumunda kaldığını belirterek, bu durumun kötü anıları canlandırdığını belirtti.

ASKON Denizli Şubesi'nin açılışında konuşan Koca, küresel ekonomik krizin devam ettiğini ancak Türkiye'nin göreceli olarak bu sıkıntılardan uzak bir noktada görüldüğünü söyledi.

Türkiye'nin diğer ülkelere kıyasla büyüme, enflasyon, istihdam ve borç yükü gibi alanlarda iyi konumda olduğunu ancak kıyaslama yapılırken sıkıntı içindeki gelişmiş ülkelerin Türkiye'den zaten çok ileride olduğunun bilinmesi gerektiğini kaydeden Koca, şöyle konuştu:

KARAKTER KAZANAMADIK

''Yapısal sorunlar konusunda bazı başlıklarda mesafe alamıyoruz. Kamunun müzmin açıkları aynı tarzda karakter ortaya koymaya devam ediyor. Ekonomi büyüdüğünde cari açık artıyor, küçüldüğünde bütçe açığı artıyor. Dış açık devam ediyor ve tasarruf açığı konusunda millet olarak performansımız düşük. Henüz ekonomimize bir karakter kazandıramadık.

Kritik bir eşikteyiz. Bu eşiğin tuzaklarla dolu olduğunu unutmamak gerekir. Nitekim durum öyle bir noktaya ulaştı ki 10 yıldır ilk defa hükümet, program dışında oluşan bütçe açığını kapatmak için vergilere ilave yapmak, zam yapmak zorunda kaldı. Bunlar bizim hafızamızda kötü anılar canlandırıyor. Bu girdaptan bir an önce çıkmalıyız.''

Açılışa, Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Osman Zolan ile çok sayıda işadamı katıldı.