BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.433,35
HABER /  DÜNYA

Devleti 9 milyon lira dolandıracaklardı

Esenyurt’ta sahte fatura basarak piyasaya süren bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 50 milyon TL tutarında fatura belgeleri ele geçi...

Abone ol

Esenyurt’ta sahte fatura basarak piyasaya süren bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 50 milyon TL tutarında fatura belgeleri ele geçirildi. Devletin 9 milyon TL dolandırılmasının engellendiği operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bundan 1 ay önce gelen bir ihbar üzerine soruşturma başlattı. Yapılan fiziki ve teknik takip sonucu sahte fatura basarak piyasaya süren bir şebeke tespit edildi. Çalışmalarını sürdüren polis ekipleri 21 Kasım 2013 tarihinde Esenyurt’ta sahte fatura basarak piyasaya süren şebekeye operasyon düzenledi. Operasyonda tanzim edilmiş 50 milyon TL tutarında fatura belgeleri 220 farklı firmaya ait fatura belgeleri, 107 farklı firmaya ait kaşe, 45 farklı firmaya ait yakıt fişleri, 5 farklı şahsa ait kredi kartı, 1 adet fiş basma makinesi, 1 yazıcı, 1 sahte 200 TL, ele geçirildi. “213 sayılı vergi usul kanuna muhalefet’’ ‘’Özel belgede sahtecilik’’, ‘’Parada sahtecilik’’ ve ‘’6136 sayılı kanuna muhalefet” suçlarından gözaltına alınan zanlıların yaklaşık 2 milyon haksız kazanç elde ettikleri öğrenilirken operasyonda devletin 9 milyon TL dolandırılmasının engellendiği ortaya çıktı.

DEVLETİ DOLANDIRANLARI İHBAR EDENE YÜKLÜ MİKTARDA İKRAMİYE
Gözaltına alınan zanlıların piyasada faaliyet gösteren firmaların sahte fatura ve fişlerini matbaada bastırarak, kendilerinin kurmuş oldukları paravan firmalara kestikleri, paravan firmalar üzerinden bu faturaları piyasaya komisyon karşılığında sattıkları tespit edildiği kaydedildi. Öte yandan ihbarı yapan kişinin yaptığı ihbardan dolayı ikramiye istediği, Maliye Bakanlığının da belgede sahtecilik yapan firma ya da şahısları delilleriyle ihbar eden kişilere yüklü miktarda ikramiye verdiği öğrenildi. 50 milyon TL tutarında sahte belgeleri düzenleyen kişileri ihbar eden kişinin ise ne kadar ikramiye alacağı ise soruşturma sonunda ortaya çıkacağı ifade edildi.
Gözaltına alınan zanlılardan K.B. ve N.A çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken diğer 3 kişi serbest bırakıldığı belirtildi.
(İHA)