BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.427,59
HABER /  DÜNYA

Devlet eliyle çöpçatanlık servisi!

Çin hükümeti aşka da el attı! Çalışmaktan evlenmeye fırsat bulamayan memuru için çöpçatanlık sitesi kurdu.

Abone ol

Çin hükümeti, çalışmaktan evlenmeye fırsat bulamamış memurlar için internetten kendilerine eş bulmalarını sağlayan bir çöpçatanlık sitesi kurdu.
“Hala bekar ve umutsuz musun” ifadesinin yer aldığı internet sitesinin ana sayfasında, bir çiftin kulübenin köşesinden birbirine bakan fotoğrafı göze çarpıyor.
Hükümete ait resmi internet sitesi “www.ywqq.gov.cn”de, slogan olarak “en güvenilir çöpçatanlık platformu” ifadesi dikkat çekiyor.
Üyelerin “yüksek mevkide, iyi eğitimli ve istikrarlı meslek sahibi” olduğuna vurgu yapılan ve tüm bilgilerinin sendikadaki işverenleri tarafından doğrulandığı belirtilen internet sitesinde, doğruluk ve güvenliği sağlamak için Çin Halk Güvenliği Bakanlığından da onay veriliyor.
Çin merkezi hükümetine bağlı sendikalar tarafından uygulamaya konulan “Saksağan Köprüsü” adlı bu internet sitesi, 2005 yılından bu yana 5 binin üzerinde devlet memurunun ilgisini çekti.
Efsanevi Çinli aşıklar Niu Lang ve Cı Nu’nun hikayelerindeki “senede bir kez kuşlar köprüsünde buluşmaları”nı simgeleyen “Saksağan Köprüsü” internet sitesi, ticari amaçla kurulan ve bir çok yalan bilginin yer aldığı internet ortamında, memurlara “saf ve güvenli” bir hizmet sunmayı amaçlıyor.
Çöpçatanlık konusunda ne kadar başarılı olduklarına ilişkin bilgi verilmeyen internet sitesinde, devlet memurlarından bir yıllık üyelik için 100 yüen (yaklaşık 21.7 TL) isteniyor.