BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Rojinin el ve ayakları eriyor!

Dünyada çaresi bulunmayan hastalık Rojin'i buldu. Bütün organları eriyor. Annesine "parmaklarını bana ver" diye yalvarıyor.

Abone ol

Diyarbakır’da doğuştan ‘Epidermolizis Bülloza’ hastası 5 yaşındaki Rojin Karateke'nin dramı ailesini kahrediyor. El ve ayak parmakları her gün biraz daha eriyen ve bir çok iç organını da kaplayan hastalık karşısında çaresiz kaldıklarını belirten anne Aynur Karateke, “Doğumdan 20 dakika sonra kızımın derisi soyuldu. Her seferinde bana, ‘anne elerini kes benimkine yapıştır’ demesi beni ölümden beter ediyor” dedi.

ELBİSELERİ VÜCUDUNA YAPIŞIYOR

Merkez Kayapınar İlçesi’nde yaşayan belediye işçisi 32 yaşındaki Mehmet Karateke ile 25 yaşındaki Aynur Karateke’nin 2 çocuğundan kızları Rojin'in, doğuştan itibaren derisisoyulmaya başladı. 5 yıldan beri her gün gözlerinin önünde bir tarafı eriyen kızına çare bulamamanın üzüntüsünü yaşayan anne Aynur Karateke ne yapacağını şaşırdı. Küçük kızın tüm vücudunu saran yaralar ağırlaşınca Rojin’in el ve ayakları da eridi. Elbiseleri vücuduna yapışan Rojin’in annesi Karateke, “Elbiseleri makasla kesip çıkarmak zorunda kalıyorum. Elbiselerinin bazı parçaları vücuduna yapışık kalıyor. Her seferinde, ‘anne nolur canımı acıtma, ben sana ne yaptım canımı acıtıyorsun’ demesi yüreğimi dağlıyor” diye konuştu.

‘PARMAKLARINI İSTİYOR’

Kızını imkansızlık nedeniyle Diyarbakır dışındaki hastanelere götürememekten yakınan anne Karateke, gözyaşları arasında şunları söyledi: “"Her elbisesini değiştirdiğimde, kızım ona acı çektirdiğimi düşünüyor. Okula gitmek istiyor, benden el ve ayak parmaklarını istiyor. Tüm bu isteklerine karşılık veremiyorum. Diğer çocukları görünce oynamak istiyor, yapamadığı için de ağlıyor. Yemek yiyemiyor ağzı yara içinde ve sadece mama ile besliyoruz. O acılar içinde kıvrandıkça benim de yüreğim kan ağlıyor. Kızımı mutlu eden tek şey ise çok sevdiği İbrahim Tatlıses’ten Rojin şarkısını dinlemek.”

HASTALIĞIN TEDAVİSİ YOK

Dünyanın bir çok ülkesinde rastlanılan ve bir çok bilim adamı tarafından araştırılan kalıtsal bir hastalık olan ‘Epidermolizis bülloza’ hastalığının günümüzde henüz bir çaresi olmadığı belirtildi. Uzmanlar, hastalık sürecinde sadece hastanın travma bölgelerinde enfeksiyon tedavisi yapılması gerektiğini belirtti.

SEKS TEKLİFİ YÜZÜNDEN 8 PARÇAYA BÖLÜNDÜ

[PAGE]

SEKS TEKLİFİ YÜZÜNDEN 8 PARÇAYA BÖLÜNDÜ

Afyonkarahisar'da vahşi bir şekilde öldürüldükten sonra cesedi 8 parçaya ayrılarak 3 ayrı noktaya atılan 56 yaşındaki Kemal Gözel'in katil zanlısı 32 yaşındaki Serkan H. yakalandı. Zanlının ifadesinde "Bana ilişki teklif ettiği için öldürdüm" dediği öğrenildi. Bugün toprağa verilen Gözel'in cesedi, dikilerek ailesine teslim edildi.

Afyonkarahisar'da, öldürüldükten sonra 8 parçaya bölünüp vücudunun parçaları yol kenarındaki 3 ayrı noktya atılan Kemal Gözel'in katil zanlısı yakalandı. Öldürülen Kemal Gözel'in telefon kayıtlarından yola çıkan polis, 32 yaşındaki cinayet zanlısı Serkan H.'yi evinde gözaltına aldı. Evli olan zanlı cinayeti işlediğini itiraf etti. Zanlının evinde işlediği cinayetin ardından attığı bıçak da gösterdiği yerde bulundu. Zanlının polisteki ifadesinde, "Bana ilişki teklif etti. Çok sinirlendim. Bu yüzden öldürdüm dediği iddia edildi.

ZANLI CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve Asayiş Şube Müdürü Musa Sürer ile birlikte yaptığı basın açıklamasında cinayet zanlısının yakalandığını bildirdi. Zanlının yakalanması için ölen Gözel'in görüştüğü kişilerin belirlendiğini, daha sonra yapılan soruşturmada şüpheli görülen Serkan H.'nin evine baskın düzenlendiğini söyleyen İmga, zanlının evinde cinayet işlendiğine dair bulgular elde edildiğini Serkan H.'nin cinayet işlediğini itiraf ettiğini söyledi.

DETAYLAR ARAŞTIRILIYOR

Gözaltında tutulan zanlının çelişkili ifadeler vermesinden dolayı cinayetin nedeninin henüz açıklık kazanmadığını söyleyen Vali İmga, "Serkan H.'nın cinayeti tek başına işlediği yönünde kanaatimiz var. Son günlerde bir tanışıklık söz konusu. Her ihtimal kayda değer. Zanlının görüldüğü kadarıyla herhangi bir işi yok. Konu derin bir şekilde araştırılıyor. Bu tür uzuvların parçalanması şeklindeki cinayetlere karşı bir hassasiyet oluştu. Çok detayına girmek istemiyoruz. Failin ele geçirilmesini kamuoyuna duyurmayı görev bildik. Bu, bıçakla gerçekleştirilmiş bir cinayet" dedi.

KOCAMDAN NE İSTEDİNİZ

34 yıllık eşi Kemal Gözel'in parçalanarak öldürüldüğünü ve parçalarının ayrı ayrı yerlerden toplandığını televizyondan öğrenen Güler Gözel, bugün kocasını defnettikten sonra fenalık geçirdi. Uzun zamandır İzmir'de yaşayan ve değişik işlerde çalışan Kemal Gözel'in 2 ay önce emekli olduğunu ve kasabaya döndüğünü kaydeden Güler Gözel, "Kocam 15-20 günde bir gelir giderdi. Emekli olduktan sonra temelli yanımıza gelmişti. Ama pazar günü geldi salı günü öldürdüler. Hasretim dinmeden benden aldı vicdansızlar" dedi.

MAAŞINI ÇEKMEYE GİTMİŞTİ

Öldürülmeden önceki gün eşinin neşesinin yerinde olduğunu söyleyen Güler Gözel, "Eğer biriyle kavga etseydi ilk bana söylerdi. Neşesi yerindeydi. Akşam evimizde ailece yemek yedik. O sıralarda da morali düzgündü. Ertesi gün maaşını çekmeye gitti, bir daha geri gelmedi. Aradık açmadı. Telaşlanmaya başladık. Sonrasında da haberlerde adını söylediler. Biz duyduklarımızı anlamaya çalışırken eve bir sürü polis geldi. (Başın sağ olsun) dediler" ifadelerini kullandı.

NAMUS CİNAYETİ OLAMAZ

Bazı haberlerin cinayeti "Namus cinayeti" olarak lanse etmesine de tepki gösteren Gözel, "Benim kocam ayda bir defa gelirdi. Kahveye çıkmazdı. Kimseyle konuşmazdı. Kimsenin karısını kızını tanımazdı. Böyle bir adamı neden öldürsünler. Hiçbir düşmanı yoktu. Hiç kimseyle kavgalı değildi. Maaşını çekmeye gitmişti. Parası için öldürdüler kocamı" diye feryat etti.

OĞLUMU YENİ KAYBETTİM

Bundan 4 ay önce de oğlunu tuvalette ölü olarak bulduğunu söyleyen Güler Gözel, daha oğlunun acısı dinmeden kocasının acısıyla tanıştığını söyledi. Oğlunun fotoğrafına sarılarak feryat eden Güler Gözel, "4 ay önce oğlumu kaybettim. Tuvalete girdiğinde kalp krizi geçirmiş oracıkta ölmüş. Oğlumun ölüsünü tuvaletten çıkardık. Keşke kocamı da tuvaletten çıkarsaydık. Ölüsünü bile göremedim. Dayanılacak gibi değilmiş. Çok feci etmişler" dedi.

CESET DİKİLEREK TESLİM EDİLDİ

Kemal Gözel'in 8 parçaya ayrılmış cesedi, dikilerek aileye teslim edildi. Gözel, kılınan cenaze namazının ardından Susuz Beldesi'nde toprağa verildi.

SOKAK ORTASINDA POMPALI DEHŞETİ
AYRINTILAR DEVAM SAYFASINDA

[PAGE]

PENDİK’te, inşaat işçisi Mehmet Kırca (29), kimliği belirsiz bir kişi tarafından sokak ortasında pompalı tüfekle vurularak öldürüldü

Erzincan’da yaşayan ve İstanbul’da inşaatlarda çalışan Mehmet Kırca, saat 22.30 sıralarında hamama gitmek için ablasına ait Fevzi Çakmak Mahallesi Ay Sokak'taki evden sokağa çıktı.

Görgü tanıklarının iddiasına göre, bu sırada Mehmet Kırca’nın önünü kesen 20 yaşlarında bir kişi pompalı tüfekle Kırca’ya ateş açtı.

Saldırgan yaya olarak kaçarken, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı muayenede Mehmet Kırca’nın göğsüne isabet eden kurşun sonucu öldüğü belirlendi.

Polis, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

Cinayetin nedenini araştıran polis, Mehmet Kırca’nın yakınlarının ifadesine başvurdu.

Yakınlarının, Mehmet Kırca’nın bir kadınla yaşarken, 1.5 yıl önce başka biriyle evlendiğini ve evlendikten sonra ilk yaşadığı kadından çocuk sahibi olduğunu söyledikleri belirtildi.

Mehmet Kırca’nın birlikte yaşadığı kadınla ilişkisini bitirmesi için kendisini tehdit eden eşinin yakınları tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Ceset, incelemelerin ardından Pendik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

KAÇIRILDIM DEMİŞTİ, MSN AŞKINA GİTMİŞ

[PAGE]

KAÇIRILDIM DEMİŞTİ, MSN AŞKINA GİTMİŞ

Çanakkale’den eter koklatılıp bayıltıldıktan sonra kaçırıldığını ve Kayseri Otogarı yakınlarında kendisini otomobilden atarak kurtulduğunu öne süren evli bir çocuk annesi kadın yalan söylemiş.

Televizyondaki bir arkadaşlık ilanından tanıştığı kişiyle buluşmak için Kayseri’ye geldiği belirlenen T.D., ‘Polise yalan beyanda bulunmak’ suçundan ifadesi alındıktan sonra ailesinin yanına gönderildi.

Dün Kayseri Otogarı'nda sürekli ağlarken görevlilerce fark edilen T.D., Çanakkaleli olduğunu, dün akşam saatlerinde Çanakkale SSK Hastanesi'ne muayene giderken içerisinde 2 kadın ve 1 erkeğin bulunduğu otomobilin adres sorma bahanesiyle yanında durduğunu anlattı.

Bu arada otomobilden inen bir erkeğin kendisine eter koklattığını söyleyen T.D., gözünü Kayseri Otogarı yakınlarında açtığını ve kendini otomobilden attığını iddia etti. Genç kadın haber verilmesi üzerine gelen polis ekibince Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İLANDA TANIŞTIĞI KİŞİYLE BULUŞMAYA GELMİŞ

İddiayı ayrıntılı bir şekilde araştıran ve kadını sorgulayan polis, 3 yaşında bir erkek çocuk annesi T.D.'nin bir ulusal televizyonda yayınlanan aşk ilanlarından tanıştığı kişiyle buluşmak için Kayseri’ye geldiğini, ancak buluşacağı erkeğin son anda “Başım belaya girer. Sen evine dön” demesi üzerine otogarda sinir krizi geçirdiğini ortaya çıkardı. Polis bunun üzerine genç kadın hakkında, ‘Polise yalan beyanda bulunmak’ suçundan tutanak düzenledi.

Bu arada T.D.’nin Çanakkale'deki eşi 32 yaşındaki İ.D.’ye telefonla bilgi verildi. Yalan söyleyip polisi olayan T.D.’nin eşi, kendisiyle görüşen DHA muhabirine, “Eşimin ruhsal sıkıntıları vardı. Kendisi tedavi görüyor. Böyle bir şeyi neden yaptı bilmiyorum” demekle yetindi. T.D., gece yarısı otobüse bindirilerek Çanakkale’ye gönderildi.

YAĞ ALDIRDI HAYATI KARARDI
DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

İstanbul'da nişanlısına güzel görünmek için karnından ve bacaklarından yağ aldıran 34 yaşındaki Güller Boz, vücudunda oluştuğunu öne sürdüğü deformasyon nedeniyle ameliyatları yapan doktor ile estetik merkezi hakkında tazminat davası açtı.

Tekstil işi yapan Boz, bir estetik merkeziyle 5 bin lira karşılığında vücudundaki fazla yağların ve sarkan derilerin alınması için anlaştı. Boz, 5 Ağustos 2009'da ameliyat edildi. 2 ay yürümekte zorlanan Boz'un bacaklarında iddiaya göre ağır ameliyat izleri ve daha çok sarkma ile deformasyon meydana geldi.

Estetik merkezi ile ameliyatı yapan doktor hakkında 120 bin lira tazminat davası açan Boz, "Nişanlım terk etti, işimden oldum, psikolojik tedavi görüyorum" dedi.

Estetik merkezi yetkilileri ise "Bacağında yeteri kadar sıkı bir görüntü olmayacağı ve kalçasının sarkan kısmında daha da sarkma olabileceği ihtimali kendisine söylendi" ifadesini kullandı. 

KOPAN PARMAK FACİASI...
DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

BAHÇELİEVLER’de merdivenlerden düşerek parmağı kopan Murat Yılmaz (38), kopuk parmak olay yerinde bırakılarak hastaneye kaldırıldı. Daha sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri, parmağı hastaneye yetiştirmek için yoğun çaba harcadı. Ancak önce yaralının hangi hastanede olduğu bulunamadı. Daha sonra ambulansın lastiği patladı. Tüm aksiliklere rağmen hasteneye ulaştırılan parmak, aşırı doku kaybı nedeniyle yerine dikilemedi.

Yenibosna Merkez Manallesi Metinbey Sokak Numara 22'de oturan Murat Yılmaz (38), saat 01.30 sıralarında merdivenlerde dengesini kaybederek düştü. Sağ eli merdivenlere takılan Yılmaz’ın serçe parmağı koptu. Olayı gören komşuları hemen 112’yi arayarak sağlık ekiplerine haber vermek istedi. İddialara göre, yaklaşık 25 dakika boyunca 112’ye ulaşamayan vatandaşlar 155’i arayarak polis ekiplerinden yardım istedi. Bu arada Yılmaz’ın kopan parmağı aramalara rağmen bulunamadı. Ambulansın gelmesini beklemeyen bina sakinleri, parmağı bulunamayan Murat Yılmaz’ı özel bir otomobille yakındaki özel Nisa Hastanesi'ne götürdü.

YARALININ HANGİ HASTANEDE OLDUĞU BULUNAMADI

Olay yerine gelen ambulans, uzun aramalar sonunda bulunan kopan parmağı alarak Yılmaz’ın ilk götürüldüğü Nisa Hastanesi'ne gitti. Hastaneye gelen 112 ekiplerine, Yılmaz’ın buradan başka bir hastaneye yönlerildiği söylendi. Yılmaz’ın hangi hastaneye gittiğini bir türlü öğrenemeyen ve kopan parmağı taşıyan 112 ekipleri, yaklaşık 20 dakika Yenibosna Yıldırım Beyazıt Caddesi E-5 kenarında bekledi.

AMBULANSIN LASTİĞİ PATLADI

Yılmaz’ın İkitelli'deki Özel Tem Hospital'a kaldırıldığı öğrenen 112 ekipleri, bu hastaneye doğru yola çıktı. Parmağı zamanında yetiştirmeye çalışan ambulansın yolda lastiği patladı. Ambulans, patlak lastikle hastaneye gitmeye devam etti. Bu defa da hastanenin yolunu bulamayan 112 ekiplerinin yardımına basın mensupları yetişti. Ambulansın önüne geçen basın mensupları, 112 ekiplerine hastaneye kadar rehberlik etti.

Hastaneye ulaştırılan parmak dokularda aşırı derecede parçalanma olduğu için yerine dikilemedi.

Olayı anlatan Murat Yılmaz’ın komşusu, yaklaşık 25 dakika boyunca 112’ye ulaşamadıklarını ve polisin yardımıyla ambulansın geciklemeli olarak olay yerine geldiğini iddia etti. Parmağı taşıyan ambulanstaki 112 ekiplerine teşekkür eden Yılmaz’ın kapı komşusu, lastiği patlamasına rağmen 112 ekiplerinin parmağı yetiştirmek için büyük çaba harcadıklarını kaydetti.

VALİ İKNA ETTİ, UYUŞTURUCUDAN KURTULACAK
DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

ADANA Valiliği’nin sahip çıktığı uyuşturucu bağımlısı 19 yaşındaki Fatma Yıldırım bugün tedavi için İstanbul’a gitti.

Geçen hafta eroin krizine girerek annesi Ziyne Yıldırım tarafından Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılan Fatma Yıldırım, burada tedaviyi kabul etmemiş ve sokak ortasında kriz geçirmesiyle gündeme geldi. Adana Valiliği’nin sahip çıktığı Fatma Yıldırım ikna edilerek bugün tedavi için İstanbul’a gönderildi.Annesi ve yakınları ile birlikte Adana Havalimanı’na gelen Fatma Yıldırım, yardımları için Vali İlhan Atış’a teşekkür etti. Yıldırım, “4 yıldır uyuşturucu kullanıyordum. Bulamadığım zaman krize giriyordum. Uyuşturucu kullanmaya niyeti olanlar sakın kullanmasınlar. Hayatlarını mahvederler. Zapzayıf olur, odun gibi kalır yemek yiyemezler” dedi.Havaalanı önünde yakınlarıyla vedalaşan Yıldırım’a, Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli bir kadın polis eşlik etti.