BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.395,76
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'den ilginç çıkış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükumetin Türk kelimesini ortadan kaldımaya çalıştığını iddia etti.

Abone ol

Bir grup gazeteciyle biraraya gelen Bahçeli, Demokratikleşme paketiyle andımız’ın okullardan kaldırılmasını eleştirdi.AKP iktidarının Türkiye’de ‘Türk kelimesini’ ortadan kaldırmak için elinden geleni yaptığını belirten MHP Lideri, Başbakan Erdoğan’ın ‘Türk’ diyemediğini söyledi.

AHMET TÜRK'ÜN SOYADI DEĞİŞSİN

Devlet Bahçeli'den ilgin bir de öneri geldi. Bahçeli, Başbakan’a, “Son olarak Andımızdan Türk kelimesini çıkardın. Dağlardan taşlardan Türk ifadesini kazıdın. O zaman Ahmet Türk’ün de soyadını değiştir” diye seslendi. Ahmet Türk’ün soyadının ‘Türk’ olmasına dikkat çeken Bahçeli, Andımız değişikliği kapsamında bu soyadının da iktidarı rahatsız edebileceğini söyledi.


TEŞKİLATLARA ANDIMIZ GÖNDERİLECEK

Bahçeli’nin isteği üzerine ‘Andımız’ Genel Merkez binasının üzerine dev bir pankartla yazılmıştı. MHP Lideri’nin bugün İstanbul mitinginde de Andımız’ı kalabalıkla birlikte okuması bekleniyor. Bahçeli aynı zamanda tüm teşkilatlara Türk bayrağı içinde ‘Andımız’ın sözlerinin bulunduğu birer tablo da gönderecek. Bahçeli son grup toplantısında da bu yasağı eleştirerek, “Bunu yasakladın ama anneler, babalar okuyunca ne olacak? Onlara da gaz mı sıkacaksın” diyerek yine Başbakan’ı eleştirmişti.