BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.398,81
HABER /  DÜNYA

Türk hacı adaylarına özel menü

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk hacı adaylarına, hac ibadetlerini daha kolay yapabilmeleri için özel hazırladığı menü ile hizmet veriyor.<br...

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk hacı adaylarına, hac ibadetlerini daha kolay yapabilmeleri için özel hazırladığı menü ile hizmet veriyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Ayniyat Ekip Başkanı Dr. Fatih Kurt, Türk hacı adaylarının daha zinde olabilmeleri için Türk diyetisyenler ile özel menü hazırladıklarını belirti. Hacıların sadece yemekleri ile ilgilenen 900 kişinin Arafat, Müzdelife ve Mina’ya özel 153 bin özel menü hazırladığı ifade edildi.
Mekke’de 11, Medine’de 5 olmak üzere toplam 16 mutfakta çeşitli otellerde kalan yaklaşık 56 bin Türk hacı adayına her gün özel yemek hazırlandığını belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Ayniyat Ekip Başkanı Dr. Fatih Kurt, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, hacılarımızı birer emanet olarak görüyoruz. Bu yüzde konaklama ve sağlık hizmetlerinde olduğu gibi ayniyat-yemek hizmetlerine de büyük önem veriyoruz. Mekke-i Mükerreme’de 11, Medine-i Münevvere’de 5 olmak üzere 16 adet mutfak ile hacılarımıza kendi damak tadımıza uygun yemekleri hazırlayarak sunuyoruz. Türkiye’den gelen gıda mühendislerimizin kontrolünden geçen ve onların onayı ile ağırlıklı olarak Türk ürünlerinden yemek yapıyoruz. Diyetisyenlerimizin hazırladığı menü ile hacılarımızı doyuruyoruz. 16 aşçı başı 60 tane aşçı yardımcısı yemekleri pişiriyor. Mekke ve Medine’de 900 personel ile Mekke ve Medine’de hacılarımızı sadece yemek hizmeti sunuyoruz. Çünkü hacılarımızın mutfakta yemek alırken kendilerini anlayabilmeleri ve hijyen ortamı bizim için çok önemli olduğu için bu hizmeti bu şekilde vermeye çalışıyoruz” dedi.

“HACILARIN HARCADIĞI ENERJİ GÖZ ÖNÜNDE TUTULARAK YÜKSEK KALORİLİ YEMEKLER HAZIRLANIYOR”
Yemekleri hazırlarken, özellikle hacıların sarf edecekleri enerji göz önünde tutulduğunu belirten Dr. Fatih Kurt “Normal şartlarda Türkiye’de yaşayan hacı adayımız evlerinden pek çıkmadığı için belki kalorisi düşük yemekler tercih ediyor. Ancak Hacılarımızın buradaki yemekleri buranın şartlarına göre hazırlıyoruz. Burada devamlı hareket halinde oldukları için diyetisyenlerimiz bu harekete ve sarf edilen enerjiye yetecek düzeyde yemek hazırlatılıyor” diye konuştu.

“ARAFAT’TA 153 BİN ÖZEL MENÜ DAĞITILACAK”
Dr. Fatih Kurt açıklamasının devamında “ Bu sene 46 bin civarında hacımız var. Bu kapsamda Arafat’ın farklı olan şartlarına göre özel kumaya hazırlıyoruz. Diyetisyenlerimizin tavsiye doğrultusunda, hem Arafat hem de Müzdelife ve Mina için 3 adet özel menü hazırlıyoruz. Bu kumanyalar telviye günü yani arife gününden bir gün önce özel muhafazalı tırlar ile Arafat’a çıkartıyor. Ve orada bizim 900 kişilik personelimiz tarafından bu kumanyalarımız kişi başına 3’er adet olmak üzere toplam 153 bin kumanya dağıtacağız. Rahatsızlığı olan diğer hacı adaylarımız için ayrı bir yemekhanede özel yemek hazırlıyoruz” ifadelerine yer verdi.
(İHA)