BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'den flaş kurultay açıklaması! Mümkün değil

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Olağanüstü Büyük Kurultay süreciyle ilgili açıklama yaptı. Bahçeli "Kurultay yasal değildir. Dava arkadaşlarımız ’yasal geçerliliği olmayacak’ sözde bir kurultaya davet edilmiştir'' dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Olağanüstü Büyük Kurultay süreci hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Olağanüstü Büyük Kurultay süreciyle ilgili açıklama yaparak, "Kurultay yasal değildir. Dava arkadaşlarımız ’yasal geçerliliği olmayacak’ sözde bir kurultaya davet edilmiştir.

YASAL ZEMİNDE HAYAT BULMASI MÜMKÜN DEĞİL

19 Haziran 2016 tarihinde tertip edileceği söylenen yasa dışı kongreye ilişkin olarak ilan usullerine uyulmamış ve de kongrenin iptaline sebebiyet verecek mevzuata aykırı işlemler gerçekleştirilmiştir. Bu haliyle söz konusu kurultayın ’yasal zeminde’ hayat bulması mümkün olmayacaktır" dedi.

KAFA KARIŞIKLIĞI YARATTI

Bahçeli, 19 Haziran’da yapılacak kurultayın yasal olmadığını belirterek, "Bilindiği üzere; Milliyetçi Hareket Partisi 6’ncı Olağanüstü Büyük Kurultay tarihi 10 Temmuz 2016 olarak belirlenmiş ve de kamuoyuna ilan edilmiştir. Ancak, aylardır aziz dava arkadaşlarımızda kafa karışıklığı yaratarak, oluşturulan bilgi kirliliğinden sonuç almayı umut edenler; bu defa da Milliyetçi Ülkücü Hareketin birlik ve beraberliğine bir kez daha musallat olmuş, 19 Haziran 2016 tarihinde olağanüstü kurultay yapılacağını ilan etmişlerdir.

YASAL GEÇERLİLİĞİ OLMAYACAK

Ortada Milliyetçi Hareket Partisinin yetkili organları tarafından karar altına alınmış ve kamuoyuna ilan edilmiş olan bir kurultay takvimi mevcut olmasına rağmen, dava arkadaşlarımız ’yasal geçerliliği olmayacak’ sözde bir kurultaya davet edilmiştir. Kurultay yasal değildir. Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararın Yargıtay 18’inci Hukuk Dairesi tarafından onaylanmış olması, Çağrı Heyetinin yasalara, tüzük ve mevzuata aykırı olarak kongre toplamak hakkını vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

"AKYURT İLÇESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLMEYE TEŞEBBÜS EDİLMİŞTİR"

Kongrenin yapılacağı yerin de uygun olmadığını bildiren Bahçeli, "Siyasi Partilerin Büyük Kurultayı ancak ve ancak Ankara’nın İl Merkezi’nde toplanabilecektir. Siyasi Partiler Kanunu’nun 31’nci maddesi; ’Siyasi partilerin merkez teşkilatı Ankara il merkezinde; …… bulunur’ ifadesine yer vermiştir. Siyasi Partiler Kanunu’nun Üçüncü Bölümünün Başlığı ’merkez teşkilatı’ şeklinde olup; bu bölümün ilk maddesi olan ve de ’Siyasi Partilerin Genel Merkez Teşkilatı’ başlığını taşıyan 13’üncü maddesi ’Siyasi partilerin merkez organları büyük kongre, genel başkan ile diğer karar, yönetim, icra ve disiplin organlarından ibarettir’ ifadesine yer vermiştir.

ANKARA İL MERKEZİNDE OLACAK

Görüleceği üzere Siyasi Partiler Kanunu Büyük Kongre’yi merkez teşkilatı organları arasında saymış olup, merkez teşkilatının da Ankara il merkezinde olacağına işaret etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğünde aksi yönde bir hüküm bulunmadığı gibi; Parti Tüzüğü’nün 14’üncü maddesine göre ’Parti Genel Merkez Teşkilatı Ankara İl Merkezi’nde kurulur’ ifadelerine yer vermiştir. Ancak hal böyle olmasına rağmen 19 Haziran 2016 tarihli MHP Olağanüstü Büyük Kurultayı (Tüzük Değişikliği Gündemli) Ankara İl Merkezine 32 km uzaklıkta bulunan Akyurt ilçesinde gerçekleştirilmeye teşebbüs edilmiştir" açıklamasında bulundu.

"MEVZUATA AYKIRI İŞLEMLER GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR"

MHP lideri Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:  "Yargıtay istisnasız bütün kararlarında ’tüzelkişinin merkezi’ ve ’yerleşim yeri’ kavramlarını ’Tüzel Kişilerin Yerleşim Yeri’ başlığını taşıyan Türk Medeni Kanunu 51’inci maddesi ışığında tespit etmektedir. Yargıtay kararlarından da anlaşılacağı üzere, tüzel kişinin merkezi kavramı tespit edilirken, yargı çevreleri esas alınarak tespit yapılmaktadır. Ankara’nın 32 km dışında ayrı bir yargı çevresi olan ve ayrı bir idari birim olan Akyurt İlçesinde siyasi parti kongresi yapmaya teşebbüs etmek, asla yasal bir işlem değildir.