BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,58
ALTIN 2.387,01
HABER /  EKONOMİ

Dev Türk şirketleri birer birer satılıyor

Türk gıda sektöründe hareketli saatler yaşanıyor.Dün akşam saatlerinde gelen Namet'in Amerikalı bir şirketle ortak olacağı haberinin üstünden 24 saat geçmeden Tukaş'ın satılacağı açıklandı.

Abone ol

Dün akşam saatlerinde gelen Namet'in Amerikalı bir şirketle ortak olacağı haberinin üstünden 24 saat geçmeden Tukaş'ın satılacağı açıklandı. Art arda gelen satış ve ortaklık haberleri sektörde soğuk duş etkisi yarattı, hareketlilik borsaya da anında yansıdı.

AÇIKLAMALAR ART ARDA GELDİ

İlk olarak,  Damat'a ortak olan ABD'li yatırım fonu Investcorp'un 1929 yılında kurulan, 2005 yılında, Kayarlar Grup bünyesine katılan Namet'e ortak olmak için Rekabet Kurumu'na başvurduğu haberi geldi.

Ardından ise KAP'a yapılan bir açıklama ile, 1962 yılında Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kurulan, 1967 yılında OYAK (Ordu Yardımlaşma Kurumu) tarafından satın alınan Tukaş'da satış kararı alındığı öğrenildi. Gelen haberler sonrası açılışta tavan yapan Tukaş Gıda hisseleri ilk seansı yüzde 10.3'lük yükselişle 0.85 liradan tamamladı.

"STRATEJİK BİR KARAR"

Tukaş'ın satış kararı alması sonrası HABERTURK.COM'a konuşan Tukaş Gıda İştirakler Uzmanı Çiğdem Köker Alpaydın OYAK'a ait yüzde 81.54 oranındaki hissenin satışının ileriye dönük stratejik bir karar olduğunu söyledi.

TUKAŞ'A GELEN BİR TEKLİF VAR MI?
Kendilerine gelen herhangi bir teklifin yada ilginin olmadığını belirten Alpaydın, potonsiyel satış kanalları değerlendireceklerini ifade etti.

MALİ SIKINTI VAR MI?
Alpaydın ayrıca satış kararı almalarına herhangi bir mali sıkıntının sebep olmadığını da sözlerine ekledi.