BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,60
ALTIN 2.384,58
HABER /  DÜNYA

Dev limon ağacı saksıda yetişiyor

5. Uluslararası Süs Bitkileri, Payzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı’nda küçük bir saksıda yetişen limon ağacı, görenleri şaşkına çeviriyor...

Abone ol

5. Uluslararası Süs Bitkileri, Payzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı’nda küçük bir saksıda yetişen limon ağacı, görenleri şaşkına çeviriyor.
Avrasya’nın en büyük bitki ve peyzaj fuarı olan Flower Show 5.Uluslararası Süs Bitkileri, Payzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı’ndaki küçük saksıda yetişen limonlar büyüklüğüyle görenleri hayrete düşürüyor. Bitkileri evde yetiştirmenin artık mümkün olduğunu söyleyen bitki yetiştiricisi Ersin Avcı, “Saksıda limon yetiştiren vatandaşlarımız, limon ağaçlarının büyük bir ağaç haline gelmesini istiyorsa saksı sık sık değiştirmeleri gerekiyor. Bu şekilde ağaçları büyüye büyüye kalınlaşıyor. Yerde yetiştirip saksıya koymak isteyen vatandaşlarımız ise ağaçlarını belli bir süre sonra söküp saksıya almaları gerekiyor. Bunları yaparken ağacı sık sık budamalılar” dedi.
Limon ağacının çok büyük bir ağaca dönüşmesi için 25 -30 yıl beklemesi gerektiğini söyleyen Avcı, küçük limon ağacının büyük limon ağacında ki meyveler kadar meyve verebileceğini söyledi. Ersin Avcı, limon ağacı fiyatlarının 65 TL ile bin TL arasında değiştiğini de söyledi.
(İHA)