BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

AK Partili kadınlardan Kamer Genç eylemi

AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Yıldız Kara, “Japon Milli Günü münasebetiyle düzenlenen gecede Kamer Genç’in, kadınlarımızı derinde...

Abone ol

AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Yıldız Kara, “Japon Milli Günü münasebetiyle düzenlenen gecede Kamer Genç’in, kadınlarımızı derinden yaralayan hiçbir ahlaki ve siyasi görüşe sığmayan saldırısını nefretle kınıyoruz. CHP yönetimini de sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz” dedi.
AK Parti Ankara İl Kadın Kolları, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi önünde, Japon Milli Günü münasebetiyle düzenlenen gecede CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, tutumuna yönelik basın açıklaması yaptı.
AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Yıldız Kara, “TBMM çatısı altında milleti temsilen bulunan bu milletvekiline yakışmayan davranışlarıyla dikkatleri üzerine çeken ilkesiz ve nezaketsiz davranışlarda bulunmayı alışkanlık haline getiren bu kişi kendi sınırlarını da aşarak uluslararası bir platformda asgari nezaket ve görgü kurallarını çiğneyerek Türkiye’nin imajını zedelemeye çalışmıştır” diye konuştu.
26 Kasım 2013 Salı günü Japonya Büyükelçiliğinde, Japon Milli Günü münasebetiyle düzenlenen gecede, CHP Milletvekili Kamer Genç’in, AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yönelik haddini aşan söz ve davranışlarının herkesin malumu olduğunu belirten Kara şöyle devam etti:
“CHP Milletvekili Genç’in bu seviyesizce sözleri ve dengesiz davranışları hem insani değerlerle hem de ahlaki kurallarla asla örtüşmemektedir. Bu ölçüsüz ifadeler henüz bir gün önce kadına yönelik şiddete uluslararası mücadele ve dayanışma günündeki uyarı ve temennilere de ters düşmektedir. Kalpleri ve vicdanları kararmış böyle insanlara hiçbir söz ve kanun tesir etmemektedir. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın şahsına yapılan bu saldırı, onun şahsında milletimizin tüm annelerine ve tüm kadınlarına yapılmış bir hakarettir. Ayrıca Japonya Büyükelçiliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisini temsil eden bir milletvekilinin kendi ülkesinin başbakanının eşine dahi utanmadan saygısızlık etmesinin kabul edilebilir bir yanı yoktur. Japon Milli Günü münasebetiyle düzenlenen gecede bu milletvekilinin kadınlarımızı derinden yaralayan hiçbir ahlaki ve siyasi görüşe sığmayan saldırısını nefretle kınıyoruz. CHP yönetimini de sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise CHP Genel Merkezi önünde basın açıklaması yapmak için toplanan AK Parti İl Kadın Kolları üyelerinin yanına gelerek grubu çay ve kahve içmeye davet etti. Tekin daha sonra ise çevik kuvvet ekiplerinin geri çekilebileceğini ve kendisinin burada olduğunu, bir sorun olmayacağını ve en ufak bir sorun olduğunda ise sorumlusunun kendisi olduğunu ifade etti.
AK Parti İl Kadın Kolları, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
(İHA)