BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

AK Parti’de dershane çatlağı var mı ?

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, dershanelerin dönüşümüne ilişkin taslakla ilgili olarak, "Bakanlar Kurulu’na gelebilir ama şuan içi...

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, dershanelerin dönüşümüne ilişkin taslakla ilgili olarak, "Bakanlar Kurulu’na gelebilir ama şuan için planlanmış bir tarih yok. Ne zaman gelir, nasıl olur gündemimize alınmış değil. Belli olmuş bir tarih yok. Kesinlikle AK Parti grubunda görüş farklılığı yoktur" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile biraraya gelen AK Partili vekiller, toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Basında milletvekillerinin tatmin edilemediği yönünde iddialar bulunduğunun hatırlatılması üzerine AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, "Bakanımız bize geniş kapsamlı bir sunum yaptılar. Bir istişare toplantısıydı, kendi içimizde gerçekleştirdiğimiz. Biz son derece memnun kaldık. Hükümetimizin yapmak istediği bu dönüşüm projesine de sonuna kadar destek veriyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız arasında herhangi bir sorun yok" diye konuştu.
Milletvekillerinden gelen eleştiriler doğrultusunda taslağın değişeceği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Metiner, "Sorular olabilir, sorulara cevaplar olabilir, ama grubumuz içerisinde eğitimin dönüşümüne dair herhangi bir kuşku yok. Hükümetimizin bu yönde atmış olduğu adımların grup olarak arkasındayız. Bütün milletvekili arkadaşlarımız bunu dile getirdiler. Sayın Başbakanımız da Milli Eğitim Bakanımız da çeşitli kereler paydaşlarıyla bu meseleyi konuştuktan sonra projeye son şeklini vereceğini söylemişlerdi. Bu bir istişare sürecidir devam ediyor, ama grubumuz içerisinde herhangi bir kafa karışıklığı söz konusu değil. Hükümetimizin bu konudaki atacağı adımlara sonuna kadar güveniyoruz, bu projenin arkasındayız" şeklinde konuştu.

"PLANLANMIŞ BİR TARİH YOK"
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, ise "Bu toplantı salı günkü toplantının devamı. Salı günü gündemimizde olmayan ama son anda bir aday tanıtım programı oldu. O gün kapalı toplantıda bunu icra edecektik, yalnız aday tanıtım programıyla birlikte zamanın sonuna yaklaştık. O gün icra edemediğimiz toplantının devamı niteliğinde, arkadaşlarımızın, bakanımızın sunum, daha önce sorulan soruların cevabı, parti içi istişare toplantısı oldu" dedi.
Bu toplantının milletvekillerinin ikna olamadığı iddialarını yansıtmadığına işaret eden Aydın, öngörülen yeni bir toplantının olmadığını söyledi. Bu toplantıda AK Parti’de ciddi bir görüş birliğinin olduğunu anlatan Aydın, öneri, tavsiyelerin değerlendirildiğini ve olmuş bitmiş bir sürecin olmadığını ifade etti. Aydın, bütün paydaşların görüşlerinin alındığını belirterek, parti içinde de yetkili kurullarla, milletvekilleriyle görüş alışverişinde bulunulduğunu ve bu çerçevede çalışmalara devam edildiğini anlattı. Aydın, "Bakanlar Kurulu’na gelebilir ama şuan için planlanmış bir tarih yok. Bütçeden sonraya kalma durumuyla karşı karşıyayız. Ne zaman gelir, nasıl olur gündemimize almış değil. Takvimi belli olmuş bir tarih yok. Kesinlikle AK Parti grubunda görüş farklılığı yoktur" diye konuştu.
TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Fikri Işık, "Bakan beyin sunumu oldu. Bu sunumdan sonra milletvekili arkadaşlarımız hem görüşlerini hem sorularını ifade ettiler. Bence gerçekten verimli ve hedefe yönelik bir toplantı yaptık" dedi. Toplantıdan memnun olduğunu söyleyen Işık, taslağın Bakanlar Kurulu’nda görüşülebileceğine ve grupta kesin bir görüş birliğinin olacağına işaret etti.
(İHA)