BIST 10.219
DOLAR 32,28
EURO 34,82
ALTIN 2.454,43
HABER /  DÜNYA

Büyük ustaya son veda

Türk basınının duayen isimlerinden olan ve Türkiye Spor Yazarları Derneğinin kurucuları arasında yer alan Necmi Tanyolaç, son yolculuğuna uğ...

Abone ol

Türk basınının duayen isimlerinden olan ve Türkiye Spor Yazarları Derneğinin kurucuları arasında yer alan Necmi Tanyolaç, son yolculuğuna uğurlandı.
85 yaşında hayata gözlerini yuman duayen gazeteci Tanyolaç için TSYD’nin Levent’teki binasında tören düzenlendi. Tanyolaç, Şişli Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı’na defnedildi. TSYD’nin Levent’teki binasında düzenlenen törende, sevenleri usta gazeteciyi yalnız bırakmadı. Spor camiasının önemli isimlerinden Halit Kıvanç, Necati Bilgiç, Attila Gökçe, Togay Bayatlı, Kahraman Bapçum ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve TSYD Genel Başkanı Naci Arkan törende konuşma yaptılar.
Ayrıca törende birçok önemli isim de bir araya geldi. Tanyolaç’ın çocukları Nedret ve Nedim Tanyolaç ile AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten de Tanyolaç’ı son yolculuğuna uğurlayan isimler arasında yer aldılar.
Cenaze namazı öncesi açıklamalarda bulunan Hakan Şükür, Tanyolaç’ın ailesine ve sevenlerine sabır dileyerek, “Benim kendisiyle bir mesaim olmadı. Ama kitaplarını ve köşe yazılarını sürekli okuyan biri olarak, bu camianın içerisinden biri olarak şunu söyleyebilirim; ölüm acıdır. Arkasından bir acı bırakır. Bir o kadar da arkasından güzel şeyleri söylemeyi gerektiren bir andır. Burada çok değerli dostları var. Geçmişten bu güne çok değerli fikirleri olan bir insandı. Kitaplarında ve yazılarında bahsettikleriyle bugüne, çok değerli miraslar bıraktı. Bana da farklı eleştiriler yaptı. Farklı yol göstermek için kırmadan, güzel şeyler söyledi. O açıdan baktığımda da bir helallik verme görevim olduğunu hissediyorum. O nedenle buradayım. Helallik vermeye geldim. İnşallah o da bize hakkını helal etmiştir. Bu tablolar bize çok şey hatırlatıyor. Spor camiasının da biraz buna ihtiyacı var. Tekrar başımız sağ olsun. Mekanı cennet olsun. Sabırlar diliyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)