BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,12
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Destici'den başörtülü adaylara destek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, başörtülü adaylara destek çıktı.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kadın milletvekili kardeşlerimize çağrım şudur: Hiç kimseden korkmadan, hiç kimseden talimat almadan, siz sırf inançlarınızı düşünerek, sırf bu ülkenin ve milletin geleceğini düşünerek başörtünüzü takın ve meclise gidin, BBP'nin her bir ferdini yanınızda bulacaksınız" dedi.

Partisinin genel merkezinde MKYK toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Destici, 2 Kasım'da Eskişehir'de işçi buluşmalarını gerçekleştireceklerini belirterek, ücretli kesimin büyük problemlerinin olduğunu savundu.

Hem TOBB'un hem de Türk-İş'in değerlendirmelerinde, bu tablonun net şekilde görüldüğünü ileri süren Destici, Türkiye'deki 76 milyonun en az 50 milyonunun açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşandığını iddia etti.

Son günlerde başörtülü milletvekillerinin meclise girip giremeyeceğinin tartışıldığını anımsatan Destici, "Atatürk döneminde bile mecliste başörtülü milletvekilleri var. Onun için Atatürkçülük adına laiklik adına kimse mecliste başörtülü milletvekiline karşı çıkmasın. Bugüne kadar yaptıkları gibi artık buradan kimseye ekmek yok" dedi.

Kamuda başörtüsü serbest bırakıldıysa milletvekillerinin de çok rahat bir şekilde meclise başörtüsüyle gelebileceğini kaydeden Destici, AK Parti'de ve MHP’de başörtüsünü açarak meclise giren milletvekillerinin olduğunu dile getirdi. Bu milletvekillerine çağrıda bulunan Destici, "Kadın milletvekili kardeşlerimize çağrım şudur: Hiç kimseden korkmadan, hiç kimseden talimat almadan siz sırf inançlarınızı düşünerek, sırf bu ülkenin ve milletin geleceğini düşünerek başörtünüzü takın ve meclise gidin, BBP'nin her bir ferdini yanınızda bulacaksınız" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 600 binin üzerinde asker kaçağı olduğuna ilişkin sözlerini hatırlatan ve aslında bu sayının 700 bin civarında olduğunu öne süren Destici, "Bu asker kaçakları kimdir, nasıl vergi yüzsüzleri açıklanıyorsa bu asker kaçaklarının da hangi bölgeden daha fazladır, hangi kesimden daha fazladır bunun net olarak ortaya konmasını istiyoruz" dedi.

-Yerel seçimlerde hiçbir partiyle ittifak yapılmayacak

Destici, yerel seçimlerde 30 büyükşehir ve 51 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini belirterek, "Bu seçimde, herhangi bir partiyle, herhangi bir seçim çevresinde işbirliği, ittifak yapmamız söz konusu değil" dedi.