BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

'Dersim'i övme' olaylarına takipsizlik

Başsavcılık, UP Genel Başkanı Çulhaoğlu ile Türk Solu Yazı İşleri Müdürü Erdem hakkında, 'Dersimliler devletten özür dilesin' başlıklı yazısından dolayı takipsizlik kararı verdi.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu ile Türk Solu dergisinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fehmi Özgür Erdem hakkında, ''Dersimliler devletten özür dilesin'' başlıklı yazı nedeniyle yürütülen soruşturmada, ''suçu ve suçluyu övmek ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik'' suçlarından takipsizlik kararı verdi.


İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Yalçın'ın verdiği kararda, ''Dersim isyanı sırasındaki isyancıların hareketlerini engellemeye çalışan ve isyanı bastıran devlet kuvvetlerinin hareketlerini övme suç sayılmaz'' ifadesi yer aldı.


Ankara Barosu avukatlarından Bendal Celil Ezman, Gökçe Fırat Çulhaoğlu hakkında, Türk Solu dergisinde çıkan ''Dersimliler Devletten Özür Dilesin'' başlıklı yazı nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Ezman, Çulhaoğlu ile yazının yayımlandığı Türk Solu dergisinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erdem'in, yazıyla ''halkı kanunlara uymamaya tahrik'', ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik'', ''suçu ve suçluyu övmek'', ''suç işlemeye alenen tahrik'', ''soykırım yapmak'' gibi suçların işlediğini öne sürdü.


Suç duyurusu üzerine soruşturmayı, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Yalçın yürüttü.
Savcı Yalçın, şikayetle ilgili ''kovuşturmaya yer olmadığına'' kara