BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  DÜNYA

Dershaneler kapatılmamalı

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, dershanelerin kapanmasının eğitime darbe vuracağını belirterek, dersh...

Abone ol

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, dershanelerin kapanmasının eğitime darbe vuracağını belirterek, dershanelerin kapatılmaması gerektiğini kaydetti.
Türk Sanayici İş Kadınları ve İş adamları Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, son zamanlarda tartışma konusu olan dershanelerin kapanmasıyla ilgili yazılı bir açıklaması yaptı. Dershanelerin öğrenciler için bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Atasoy, “Ülkemizde eğitim alanında faaliyet gösteren özel dershaneler, etüt merkezleri birer eğitim kurumudur. Gençlerimiz hayatı, eğitimi ailesine, toplumumuza ve ülkesine verimli bireyler olmayı bu eğitim kurumlarında öğreniyorlar. Ülkemizin yedi bölgesinde ve 81 ilinde faaliyet gösteren özel dershaneler şüphesiz ki birer eğitim kurumudur. Gençlerimizin üniversiteyi bu eğitim kurumlarından kazanıyorlar. Çocuklarımız ve gençlerimiz bir ömür boyu hayat politikalarına yön veren ahlaki değerlerini bu eğitim kurumlarından öğreniyorlar. Ülkemizin eğitim sistemini göz önünde bulundurursak dershaneler gençlerimiz için gençlerimizin başarılı olması için dershaneler olmazsa olmazımızdır” dedi.
Atasoy, dershanelerin kapatılmasının eğitime darbe vuracağını dile getirerek, “Hükümetimiz, devletimiz olarak önce eğitim sistemimizi güçlendirmemiz ve Türk eğitim standartlarını gençlerimizin okuldan sonra hiçbir eğitim kurumuna ihtiyaç duymayacağı şekle getirmemiz lazım. Dershaneler bugünkü şartlar göz önünde bulundurulduğunda arz talep karşılığında doğmuş bir sektördür. Dershaneler ülkemizin güzide ilim, irfan, bilim yuvasıdır, eğitim kurumlarıdır. Dershanelerin kapatılması bugünün Türkiye’sinde eğitim sistemimize darbe vuracak bununla da kalmayacak gençlerimiz sokaklara düşecektir” ifadelerini kullandı.
Atasoy, “Buradan Türkiye Cumhuriyeti hükümeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye sesleniyorum. Sayın Başbakanım ülkemizin gençlerimizin eğitim gördüğü ilim, irfan ve bilim yuvalarını kapatmayalım. Dershanelerimizde 100 bine yakın öğretmenimiz istihdam ediliyor. Dershanelerin kapatılması durumunda yüz binlerce insan işsiz kalacak” dedi.
(İHA)