BIST 10.177
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.400,83
HABER /  GÜNCEL

Depresyona doğal çözüm

Halk arasında ' Binbirdelik Otu 'olarak da bilinen' Kanton Otu' çayının depresyonu önlediği bildirildi.Kantaron oyu, adet öncesi ağrı ve skıntıları da gideriyor

Abone ol

Halk arasında "binbirdelik otu" olarak da bilinen "kantaron otu" çayının doğal depresyon ilacı olduğu bildirildi.

Antik çağlardan beri yara, yanık gibi deri lezyonlarında, mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde etkin olarak kullanılan kantaron otu, son yıllarda antidepresan özelliği nedeniyle orta ve hafif şiddetli depresyonların tedavisinde de kullanılmaya başlandı. Aktarlardan kolayca temin edilebilen kantaron otu en çok çay olarak tüketiliyor.

Asya'dan Amerika' ya kadar dünyanın pek çok ülkesinde doğal olarak yetişen ve Ortaçağdan beri güvenle kullanılan bir bitki olan kantaron, yapılan araştırmalara göre 50'den fazla etken madde içeriyor. Kantaron hakkında yapılan araştırmalarda, bu bitkinin sentetik antidepresan ilaçlarla benzer etkili olmasına rağmen daha az yan etkiye sahip olduğunu ortaya konulduğunu belirten uzmanlar, kantaronun faydalarını şöyle sıraladı:
"Hafif ve orta şiddetteki depresyonlarda rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi bulunuyor. Korku, endişe, kaygı, umutsuzluk ve çaresizlik duygularının giderilmesinde yardımcı oluyor. Siyatik, eklem iltihabı ve pre-menstural kramplar (adet öncesi ağrı ve sıkıntılar) giderilmesinde faydalı oluyor. Safra salgısını uygun yönde etkileyerek sindirim sistemini rahatlatıyor. Kronik yorgunluk sendromunda, uykusuzluk, menopoz dönemindeki sıkıntı, stres ve gerginlikleri gideriyor."

Aktarlarda bir bağı ortalama 1 YTL'ye satılan kantoron otu, kolayca temin edilebilirken, aktar Erhan Değişmez, kantaron otunun daha fazla mide ülseri ve vücuttaki yaralar için sorulduğunu kaydetti