BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,63
ALTIN 2.412,77
HABER /  DÜNYA

Depremin en acı fotoğrafı

Çığlıkların yükseldiği feryatların birbirine karıştığı Çengdu şehrinde insanı şok eden bu kareler objektiflere takılıyor.

Abone ol

Çin'in güneybatısını yerle bir eden deprem sonrası insanı dehşete düşüren fotoğraflar ortaya çıkıyor.

Çinli koca depremden kurtulmuş ama eşi onun kadar şanslı değil. Enkaz altından çıkardığı eşini morga motorsikletle götürüyor.

Cesedi kendi vücuduna iple bağlayan adam, eşiyle son kez yolculukta. Hayatının her anında unutamayacağı hafızalar kazınan bir yolculuk bu.

Birbirlerine sarılı bedenlerden biri ölü. Diğeri de yaşayan ölü adeta. Uzaktan görenler bir an için canlı sanıyorlar ama dikkatli bakınca acı gerçeği fark ediyorlar. Depremin en acı fotoğrafları arasına gire bu görüntü söze gerek bırakmıyor.

1 MİLYON KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Resmi haber ajansı Şinhua, Beiçuan’daki gölün “her an taşabileceğini” duyurdu. Ajans, gölün su seviyesindeki tehlikeli yükselmenin nedeniyle ilgili bilgi vermedi. Bölgede, son günlerde yağış olmadığı bildiriliyor. Hong Kong’dan yayın yapan bir televizyon kanalı, Beiçuan’ın 90 kilometre kuzeydoğusundaki Qingchuan’daki 1,2 milyon kişinin sel tehdidi nedeniyle tahliye edilmeye çalışıldığını duyurdu.