BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Depremin bilançosu ağırlaşıyor

Pakistan’ın Belucistan eyaletinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 356’ya yükseldi. Yetkililer, depremzedelere yönelik y...

Abone ol

Pakistan’ın Belucistan eyaletinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 356’ya yükseldi. Yetkililer, depremzedelere yönelik yardım faaliyetlerinin devam edebilmesi için ayrılıkçı militanlara saldırılarını durdurmaları çağrısında bulunuyor.
Depremden yaklaşık 300 bin kişinin etkilendiğini söyleyen yetkililer, on binlerce kişinin evsiz kaldığını, özellikle merkeze uzak bölgelere yardım ulaştırmakta güçlük çekildiğini belirtiyor.

“SALDIRILAR DEVAM EDERSE…”
Awaran Eyalet Hükümet Sözcüsü Can Muhammed Buledi, çeşitli ayrılıkçı militan grupların saldırıları nedeniyle ordu birliklerinin uzak köylere ulaşamadığını ifade etti. Depremin merkez üssü olan Awaran’da militanların askerlere ateş açtığını söyleyen Buledi, "Saldırılar devam ederse insanlar açlıktan ölecek. Kadınlar, çocuklar ümitsiz ve çaresiz şekilde yardım bekliyorlar" dedi.
Depremden en çok etkilenen Awaran ve Kech bölgelerinde büyük çoğunluğu topraktan yapılmış binlerce ev yıkılmıştı. Buledi, depremde geniş bir alana yayılmış irili ufaklı köylerde hasarın büyük olduğunu, Cuma günü itibariyle hala ulaşılamamış köyler bulunduğunu kaydetti. Buledi, bu yüzden ölü sayısının artabileceğini söyledi.

HASTANELER DOLDU
Yetkililer, deprem bölgesinde tıbbi alt yapının yetersiz olması nedeniyle hastanelerin yaralılarla dolu olduğunu, çok sayıda yaralının Ketta başta olmak üzere büyük şehirlerdeki hastanelere nakledilmeye çalışıldığını bildirdi.
Bu arada, Pakistan Milli Afet İdaresi, uluslararası yardıma ihtiyaç duyulmadığını, arama ve kurtarma çalışmalarında kendi kaynaklarını kullanarak bu zorlu dönemi aşacaklarını söyledi.
(İHA)