BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Depremde Marmaray evinizden daha güvenli

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “İstanbul’da en fazla korkulan büyük bir deprem. İşte o depremde Marmaray eviniz...

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “İstanbul’da en fazla korkulan büyük bir deprem. İşte o depremde Marmaray evinizden daha güvenli. Onun dışında güvenlikle ilgili herhangi bir sorun yok” dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Asya ile Avrupa arasında, denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımını sağlayacak, dünyanın alanındaki önemli projelerinden Marmaray’ın açılışı öncesi Üsküdar İstasyonu’nda son incelemelerde bulundu.
Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, 10 dakikada bir sefer olacağını ifade ederek, “Ancak ihtiyaç duyulduğunda bu sefer sayısı her 2 dakikada bir yapılabilir hale gelecek. Her gün için 1-1 milyon arasında İstanbullu Avrupa yakasından Anadolu yakasında geçebilecek” dedi.
Marmaray’ın 300 metre güneyinde bir başka tüp tüneli daha inşa edildiğini ifade eden Bakan Yıldırım, bu tünelin 2015 tarihinde açılacağını söyledi. Binali Yıldırım, “Bu lastik tekerlekli araçlar için. 2015 yılında bunu da hizmete alacağız. Orada derinlik deniz yüzünden 108 metre. Bunun neredeyse 2 katı, dolayısıyla o zaman rekor Avrasya tünelini geçmiş olacak. Haydarpaşa limanının oradan giriyor Yenikapı’dan çıkıyor” şeklinde konuştu.
Öte yandan Bakan Yıldırım, Marmaray’ın güvenliliği hakkında da bilgi vererek, olası bir depremde Marmaray’ın evlerden daha güvenli olduğunu söyledi. Yıldırım, “İstanbul’da en fazla korkulan büyük bir deprem. İşte o depremde Marmaray evinizden daha güvenli. Onun dışında güvenlikle ilgili herhangi bir sorun yok. Böylesine devasa büyük bir projeyi saçma sapan abuk subuk iddialarla gölgelemeye çalışma gayretine, insanlar gülümseyip geçiyor. Başka bir şey söylemiyorum” dedi.
(İHA)