BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.438,27
HABER /  DÜNYA

Türkçe-Kürtçe 90. yıl kutlaması

Ağrı’da Cumhuriyetin 90. yılı kapsamında yapılan törenler, ’100 Gülen Yüz Korosu’nun seslendirdiği Kürtçe ve Türkçe şarkılarla kutlandı.<br/...

Abone ol

Ağrı’da Cumhuriyetin 90. yılı kapsamında yapılan törenler, ’100 Gülen Yüz Korosu’nun seslendirdiği Kürtçe ve Türkçe şarkılarla kutlandı.
Sabah saatlerinde Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan’ın tebrikleri makamında kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, daha sonra Erzurum Caddesi’nde devam etti. Programda, 100 Gülen Yüz Korosu, söylediği Kürtçe ve Türkçe şarkılarla halkın beğenisini topladı. Halk oyunları ekibinin gösterilerinin ardından konuşma yapan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, asırlar boyunca bu coğrafyada yaşayan milletin üzerinde kirli oyunların oynandığını belirterek, “Biz bu güzel vatan toprağını elimizde tuttuğumuz müddetçe de göz dikenler ve bu oyunları sürdürenler olacaktır. Ancak geçmişte olduğu gibi biz de ne kardeşliğimizden ne birliğimizden ne de birbirimize olan sevgimizden taviz vermedik. Haince, sinsice bizleri mutsuz kılmaya çalışanlara fırsat vermedik. Yani ne onlar değişti ne de bizler. İnanıyorum ki; bize düşmanlık edenlerin, bizleri birbirimize düşürme ve ayırma hevesleri her zaman kursaklarında kalacaktır. Bu milletin birbirine olan sevgisi her şeyin üstesinden gelecektir” dedi.

ÖĞRENCİLER FENALAŞTI
Vali Tekinarslan’ın konuşmasının ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen koşu yarışmasında birçok öğrenci fenalaştı. Tören alanında görevli olan öğretmenler fenalaşan öğrencilere müdahale ederken, 112 acil ekipleri de fenalaşan öğrencilere müdahale etmek için tören alanına geldi.

ÖDÜLLER VERİLDİ
Öte yandan, Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye girenlere, kentte ilk kez yapılan Köy Güzeli Yarışması’nda dereceye giren köylere ve şiir, kompozisyon ile resim yarışmalarında dereceye giren okullara ve öğrencilerine ödülleri verildi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, yapılan geçit töreni ile son buldu. Törene, Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan’ın yanı sıra; AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, 12. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Büker, Belediye Başkanı Hasan Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, kurum müdürleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
(İHA)