BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,85
ALTIN 2.389,06
HABER /  GÜNCEL

Deponu kendin doldur karlı çık

Amerikan tarzı benzin istasyonu Türkiye'ye de geliyor. Buna göre deponu kendin doldurursan daha az ödeyeceksin.

Abone ol

Akaryakıt dağıtım firmalarından Petline, Amerikan istasyon tarzını Türkiye'ye getiriyor. Benzin veya motorinini bu pompadan alacak tüketici yüzde 2 tasarruf sağlayacak. 50 litrelik deposunu 'Self Stop'tan dolduranlar 3,5 lira daha az ödeyecek.

Zaman gazetesinin haberine göre, şirket, müşterinin akaryakıtını kendisinin dolduracağı Self Stop pompalarını Antalya'da gerçekleştirdi.

Yeni hizmetleri hakkında bilgi veren Petline Genel Müdürü Adnan Ünal, "Hem daha hızlı hem de daha ucuz akaryakıt alabileceğiz. Klasik benzin istasyonu anlayışı artık tarihe karışacak.

Vatandaş artık pompayı eline alacak." dedi. Kendi aracına yakıt doldurmak ya da ödeme işlemini kendisi yapmak istemeyenler için de istasyonlarda eski uygulama devam edecek. Petline Yönetim Kurulu Üyesi Selcen Armağan ise uzun süren hazırlıklar sonunda uygulamaya başladıkları Self Stop sistemi sayesinde her anlamda ekonomik tasarruf ve kaynak kullanımından optimizasyonu sağlayacaklarını vurguladı. Araç sahipleri böylelikle diledikleri miktarda yakıtı, daha ucuza alacak ve ödemesini de kendileri yaparak işlemlerini de daha kısa sürede tamamlayacak.

AKARYAKIT İSTASYONUNA MALİYETİ 10 BİN DOLAR

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Petline Genel Müdürü Adnan Ünal, yeni pompaların istihdama bayi bazında olumsuz yansıyacağını kaydetti. Sistemin bayiye maksimum 10 bin dolara mal olacağını aktardı. Yaptıkları yeniliklerle Türkiye'nin yükselen değeri olacaklarını belirten Ünal, fiyat rekabeti konusunda şunları söyledi: "Fiyat indirimlerine Petline olarak direkt olarak katılmak istemiyoruz. Ama bu sistemle yüzde 2'lik bir indirime gitmiş olacağız." 1994 yılında kurulan Petline, akaryakıt dağıtım ve depolama hizmetleri alanında faaliyet gösteriyor. 220 istasyonu ile hizmet veren şirketin istasyonları ağırlıklı olarak Ege, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde yoğunlaşıyor.