BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Poyraz yüzünden vapur seferleri durduruldu!

Kuzey Ege'de etkili olan poyraz nedeniyle, Bozcaada ve Gökçeada'ya deniz ulaşımı yapılamıyor.

Abone ol

Kuzey Ege ve Çanakkale Boğazı'nda, dünden beri etkisini sürdüren poyraz nedeniyle, Geyikli-Bozcaada arasındaki araba vapuru seferleri durduruldu.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle, dün yapılamayan Gökçeada-Kabatepe hattındaki araba vapuru seferlerine bu sabah da başlanamadı.

Öte yandan, Çanakkale Boğazı her iki yönden transit gemi geçişlerine açık tutulurken, küçük tonajlı gemiler boğazın Ege ve Marmara girişlerinde rüzgarın etkisini azaltmasını bekliyor.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasındaki araba vapuru seferlerinin sürdürüldüğünü kaydetti.

KARADENİZDE FIRTINA

Batı Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle Düzce'nin Akçakoca ilçesi kıyılarında dalga boyu 5 metreye ulaşıyor.

Akçakoca'da saatte 75 kilometre hızla esen rüzgar yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Balıkçılar, dalga boyunun yer yer 5 metreye kadar yükselmesi nedeniyle denize açılmayarak barınaklarda fırtınanın dinmesini bekliyor.

Akçakoca Meteoroloji yetkilileri, Batı Karadeniz'de bugün itibariyle fırtınanın etkisini devam ettireceğini belirterek, fırtınanın saatteki hızının zaman zaman 75 ile 90 kilometreyi bulacağını kaydetti.