BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Depolamaya ATP çözümü

Son kullanıcıların depolama ürünlerine olan ihtiyacı hergün artmaya devam ediyor.ATP,teknolojisi ve standartlarıyla son kullanıcılara pek çok seçenek sunuyor.

Abone ol

Dünyada ilk 2 GB’lık SD kart, 1 GB’lık MMC kart, en yüksek kapasiteli MMC plus ve MMC mobile kart, değişik kapasiteli SD ve MMC kartlar gibi pek çok yeniliğe imza atan ATP, teknoloji liderliğine devam ediyor.

 Evde, işte ya da dışarıdayken bile yanımızda bulundurma ihtiyacı duyduğumuz bu ürünler bilgisayar, cep telefonu, PDA gibi günlük hayatımızda kullandığımız cihazların olmazsa olmaz yardımcıları durumuna geldi bile. Sunucu belleklerinde Dünyanın sayılı markalarından biri olan ATP, öncü teknolojisi ve standartlarıyla son kullanıcılara pek çok seçenek sunuyor.

2 GB’lık SD Kart

Değişik ortam koşullarında en yüksek performans yanında kesintisiz çalışma olanağı da sunan ATP, dünyada üretilen en yüksek kapasiteli SD Kartı geçtiğimiz yılın sonlarında piyasaya ilk sunan üretici olmuştu. 10 MB/s’lik performansı ile kullanıcılara hız kazandırması yanında yapılan pek çok işkence testinden de başarıyla geçen bu ürün, bir buz kütlesi içerisinde gömülüyken ya da içi dolu bir şişenin dibindeyken bile içindeki veriyi koruyor. Yüksek veri ihtiyacı olan uygulamalar için geliştirilen bu ürün profesyonel fotoğraf sanatçılarının vazgeçilmezlerinden biri olmaya en büyük aday. 130 adet 6 MP’lik TIFF formatındaki dosyanın saklanabileceği bu ürün sayesinde profesyonellerin yaşadığı pek çok sıkıntı gideriliyor. Sadece fotoğrafçılar değil pek çok kullanıcı grubu bu ürünün yüksek kapasitesinden yararlanabilir. 2 GB’lık bir alana değişik boyutlarda 500’e yakın MP3 dosya ya da istediğiniz iki adet Mpeg4 film sığdırılabiliyor.

Değişik Kapasiteli SD ve MMC Kartlar

Piyasadaki depolama üniteleri 128 MB, 256 MB, 512 MB ya da 1 GB boyutlarında bulunabiliyor. ATP MB başına en düşük fiyatı sunabilmek için 384 MB ve 768 MB’lık MMC, 1.28 GB ve 1.54 GB boyutlarındaki SD Kartlarını geçen sene sonunda duyurdu. Değişik boyutlardaki depolama üniteleri ile halen kullanılan uygulamalar için en uygun ürün belirlenerek MB başına en düşük fiyata ulaşılabilir. Uygulama boyutuna göre belirlenen depolama ünitesi boyutu ile gerek duyulmayan alanlar için ekstra bedel ödemenin önüne geçilmiş olacak.

128/256/512 MB DV (Dual Voltage) RS MMC Kartlar

Bugünlerde cep telefonlarını bütün özellikleri ile kullanan kullanıcıların ısrarla aradığı bir ürün var; DV RS MMC Kart. DV Dual Voltage’ın kısaltması; çift voltaj çalışma. Standart cep telefonlarında kullanılan voltaj 3V, yeni nesil telefonlarda ise 1.8V. Düşük voltajla çalışan yeni telefonlar pil ömrünü uzatma amacıyla tasarlanmış ürünler. Bu ürünün DV olarak adlandırılması ise her iki ürün grubu ile çalışabildiği için. Yani yeni nesil bir cep telefonu kullanacaksanız mutlaka DV RS MMC karta ihtiyacınız olacak. RS ise MMC kartın yarı boyutunda olan ve daha çok mobil telefonlar için tasarlandığını anlatan bir kısaltma. Bu ürün grubunda yüksek kapasiteli ürünleri ilk olarak sunan ATP çok yakında 512 MB’lık DV RS MMC kartlarını da piyasaya sunmuş olacak.

Çevre Dostu Ürünler

Avrupa Birliği’nin Temmuz 2006’da uygulayacağı RoHS (Restriction of Hazardous Substances) Tehlikeli Maddelerin Kısıtlanması, bir diğer adıyla “Yeşil” olarak tanımlanan standardının uygulamaya geçilmesinden önce ATP’nin bütün ürünleri şimdiden bu standardı destekliyor. Bu standarda göre Avrupa Birliği sınırlarından giren her ürün için altı tehlikeli maddeden belirlenmiş ölçüler dışında ürün içinde bulunmadığına dair bazı raporlar istenecek. RoHS uyumlu bir ürün içinde kurşun, civa, krom, PBB ve PBDE maddelerinin toplam ürünün %0.1’ini, kadmiyum içinse %0.01’ini aşmaması istenecek. Bu standardı karşılamayan ürünler Avrupa Birliği sınırlarından giremeyecek. ATP şimdiden kullanıcılarına RoHS standartlarını destekleyen ürünler sunuyor. 


Kaynak: www.mascom.com.tr