BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  SAĞLIK

Dentİstanbul'dan Kıbrıs'a diş hekimliği fakültesi

Türkiye’nin ilk diş hastanesi Dentistanbul ve Kıbrıs’ın ilk üniversitesi Girne Amerikan Üniversitesi, diş alanında eğitim ve hizmet sunmayı öngören işbirliği protokolü imzaladı.

Abone ol

Türkiye’nin ilk diş hastanesi Dentistanbul ve Kıbrıs’ın ilk üniversitesi Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), başta Girne ve Lefkoşa olmak üzere, KKTC ve Türkiye’de diş hekimliği fakültesi ve ağız diş sağlığı merkezleri açmayı öngören işbirliği protokolü imzaladı.

Kendi alanlarında öncü sağlık kuruluşlarının yaptığı çalışmalar sonunda iki kurum arasında işbirliği kararı alındı. İşbirliği protokolü, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Dentistanbul Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özel, GAÜ CEO’su Asım Vehbi, GAÜ Sağlık Yatırımları Proje Koordinatörü Günhan Nalbantoğlu ve Dentistanbul Sağlık Grubu İcra Kurulu Başkanı Dr. Feza Şen’in katılımıyla imzalandı.

Protokol kapsamında ilk aşamada GAÜ ve Dentistanbul'un ortak yatırımlarıyla başkent Lefkoşa ve tatil cenneti Girne'de iki ayrı diş hastanesi açılacak. Diş hastanelerinin açılmasının ardından Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde diş hekimliği fakültesi kurulacak.

Her gün büyüyen sağlık turizmi pazarında Türkiye ve KKTC adına olumlu sonuçlar doğuracak olan işbirliği çerçevesinde, ilerleyen dönemde Türkiye’de de bir diş hekimliği fakültesi açılacak.

Girne Amerikan Üniversitesi Hakkında:

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), 3 kıtada yer alan kampüsleri ile 85 farklı ülkeden gelen öğrencilerine yüksek standartta eğitim olanakları sunan ve akademik programlarına dünyadaki tanınmış akreditasyon kurumlarından onay alan KKTC’nin ilk üniversitesidir. GAÜ’nün Uluslararası kimliğini oluşturan en belirgin özellikleri sahip olduğu akreditasyonlar ve uluslararası üyelikleridir. GAÜ yerel olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu YÖDAK ve Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınmaktadır. Üniversite; UNESCO’nun Uluslararası Üniversiteler Birliği (IAU), İslam Dünyası Üniversiteler Federasyonu (FUIW), Avrupa İşletme Federasyonu (EFMD), İşletme Eğitimi ve Programları Asamblesi, ABD (ACBSP), Avrupada’ki Lider Otelcilik Okulları (Eurhodip), Avrupa Okullar Birliği Daimi üyesi (ECIS), Uluslararası Okullar Birliği (CIS), Avrupa Konseyi İşletme Birliği (ECBE), Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği (EAAE), Uluslararası Meslek Yüksek Okulu ve Eğitimi Birliği (IVETA) ile Amerikan Eğitim Konsorsiyum’un (AEC) kurucu üyesidir.

Dentistanbul Diş Hastanesi Hakkında:

Özel Dentistanbul Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi adı altında, 2 Ağustos 2001’de temelleri atılan Türkiye’nin ilk diş hastanesi Dentistanbul, kuruluşundan bu yana gösterdiği gelişmeler ile ISO 9001:2000 standardizasyon belgesini ve Alman belgelendirme kuruluşu olan TEMOS’un “Uluslararası Diş Sağlığı Kalite Belgesi”ni almaya hak kazanmıştır. Dentistanbul Ağız ve Diş Sağlığı Grubu’nda halen biri Bursa’da olmak üzere 2 adet Diş Hastanesi, 2 adet Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 2 adet Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği bulunmakta olup ağız ve diş sağlığı üzerine tüm uzmanlık branşlarında hizmet vermektedir. Yurtdışında da aynı kalitede hizmet vermeyi amaçlayan Dentistanbul, Yemen ile Almanya’nın Bochum ve Berlin Kentlerin de Partner Klinikler oluşturarak burada tedavi görmek isteyen hastaların çözüm ortağı olmuştur.