BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.431,41
HABER /  DÜNYA

Deniz Baykal muhalefeti uyardı

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 17 Aralık operasyonu sonrası yaşanan sürecin tüm Türkiye’ye zarar verdiğini belirterek, "Bu krizden ...

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 17 Aralık operasyonu sonrası yaşanan sürecin tüm Türkiye’ye zarar verdiğini belirterek, "Bu krizden herkesin zarar gördüğü açıktır. Kimse bu krizden kendisi için daha elverişli bir ortam beklememelidir" dedi.
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP’nin eski lideri, 17 Aralık operasyonu sonrası yaşanan süreci değerlendirdi. Baykal, "Parlamento elbette yürütmeye yardımcı olacaktır ama bazen parlemantonun yürütmeyi yönlendirmeye ihtiyacı çıkabilir. Anayasamız cumhurbaşkanlığımızı böyle sıkıntı dönemlerde çözüm olarak düşünmüştür. Cumhurbaşkanlığı bunun için vardır, etkinlik sergilemelidir….Hepimizin bağımsız, tarafsız etkin bir yargıya ihtiyacı vardır. Bu krizden o yargıya ulaşmalıyız…Bu krizden herkesin zarar gördüğü açıktır. Kimse bu krizden kendisi için daha elverişli bir ortam beklememelidir. Herkes kaybedecektir. Önemli olan milletin ülkenin kazanmasıdır. Elimizdeki mekanizmaları işletmeliyiz. Yasamadır, parlamentodur, cumhurbaşkanıdır. Bu konuda anlayışımı meclis başkanımızla paylaştım. Onun da konuyu takip ettiğini gördüm. Belli bedelleri ödeyerek daha iyi bir ortama arınılmış yargının işlediği bir Türkiye diliyorum. Başarabileceğimizi sanıyorum" diye konuştu.
(İHA)