BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,05
ALTIN 2.470,08
HABER /  DÜNYA

RTÜK’ten 25 kanala şok ceza

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bir bebeğin gülüp ağladığı görüntülerin yer aldığı reklamı yayınlayan 25 televizyona uyarı cezası verild...

Abone ol

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bir bebeğin gülüp ağladığı görüntülerin yer aldığı reklamı yayınlayan 25 televizyona uyarı cezası verildi.
Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, bir bebeğin akıllı telefondan çizgi filmi izlerken gülüp ağlamasının görüldüğü reklamı yayınlayan 25 televizyon kuruluşuna uyarı cezası verilmesini kararlaştırdı. Bu kanallar içinde TRT de var. Kararın oy çokluğu ile alındığı, AK Parti kontenjanından gelen üye Taha Yücel ile CHP kontenjanından seçilen üye Ali Öztunç’un karşı oy kullandığı öğrenildi.

İŞTE O MADDE
Cezanın dayanağı uyarı cezası RTÜK yasasının 9. maddesinde yer alan şu hükümden dolayı verildi:
"Çocukların fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar vermemek, deneyimsizliklerini veya saflıklarını istismar ederek, çocukları bir ürün veya hizmeti satın almaya veya kiralamaya doğrudan yönlendirmemek; çocukları reklamı yapılmakta olan ürün veya hizmetleri satın almak için ebeveynlerini veya başkalarını ikna etmeye doğrudan teşvik etmemek; çocukların ebeveynlerine, öğretmenlerine veya diğer kişilere duyduğu güveni istismar etmemek veya sebepsiz olarak çocukları tehlikeli durumlarda göstermemek."
(İHA)