BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55
HABER /  GÜNCEL

Dengir Fıratın ..lı tepkisi

AK Parti'li Dengir Fırat açtı ağzını yumdu gözünü. Kameralar karşısına geçen Fırat, Kılıçdaroğlu'na bir kez daha seslendi.

Abone ol

AK Partili Dengir Mir Mehmet Fırat, Kılıçdaroğlu'nu hakkındaki iddiaları ispata çağırdı. Canlı yayına davet ettiği Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını müfteri koydu.

Fırat, tepkisini "başka kelime söylemek istemiyorum. Nokta nokta nokta (...)
Onu siz de doldurabilirsiniz, halkımız da" sözleriyle gösterdi.

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Fırat, CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına cevap verdi.

ÜÇ KERE MÜFTERİYİM DESİN AFFEDİYORUM

Sayın Kılıçdaroğlu beninle ilgili şüphe uyandıracak bir delil sunarsa milletimin önünde milletvekilliğimden istifa edeceğim. Kendisinin milletvekilliğinden istifa etmesine gerek yoktur. Sadece üç kere ben müfteriyim, ben müfteriyim, ben müfteriyim, desin kendisini affedeceğim diyorum..

TELEFONUNU KAPATTI

Dün iyi bir fırsat doğdu. Bir televizyon programına davet edildik. Dün 18.00'de ben oraya gittiğimde kendisi yoktu. Son bir kez arandı. Baykal'dan izin isteyeceğini söyleyip telefonu tamamen kapatmış. Ondan sonra da kendisine ulaşamadık. Kemal Kılıçdaroğlu kaçıyor. Korkaklık gösteriyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nu buradan bir kez daha müfteri ilan ediyorum.

İnsanlara çamur atmayı basın özgürlüğü sayanlara karşı çıkışımız bu. 2002 seçimlerde CHP’den Diyarbakır’dan aday adayı olmuş bir vatandaş devlet görevlisi olarak görev yapıyor. Bu dosya onun tarafından hazırlanıyor.

ŞİRKETLE ORTAKLIĞIM 99'DA BİTTİ

Kaçakçılık ve uyuşturucu iddiları tamamen yalandır ve bu mahkeme kararıyla tespit edilmiştir. Ortağı olduğum şirket narenciye şirketi yapıyordu. Şirkete ait TIR'ın ele geçirilen uyuşturucudan sürücü sorumlu.. Şirketle ortaklığımın 1999'da bittiğini gazeteler de yazdı. 

EROİN KONVONUNUN SIRRI MANŞETİ

Eroin konusunun iki kaynağı var. Vatan'ın manşeti: "Eroin konvoyunun sırrı" Benim remimde var. İlk baktığınızda Dengir Fırat eroin kaçakçısı. Haberin devamında gerçeği görüyorsunuz. İkincisi Aydınlık dergisi. Vatan gazetesine atfen yazıyor. Hemen biz de suç duyurusunda bulunuyoruz.

'...'DIR

Daha evvel hangi televizyon kanalında iddiada bulundu ise hangi moderatörün başkanlığında oldu ise olur. Basın mensuplarının olduğu stüdyoda da olur. Tartışmaya çağırıyorum, Gelmediği takdirde müfteridir. Başka kelime söylemek istemiyorum. Nokta nokta nokta. (...) Onu siz de doldurabilirsiniz, halkımız da. 

CUMHURBAŞKANININ GÖREV SÜRESİ

Cumhurbaşkanlığı görev süresi 7 yıl mı 5 yıl mı?" sorusuna ise Fırat, şu şekilde karşılık verdi: "Ben o tefsire girmem, siyaseten uygugn değil. Ama bana hukuk fakültesinde basit bir şey öğretmişlerdi, kamu hukukunda müktesep hak olmaz demişlerdi. Ben bilmiyorum, ben sadece idare hukukunun temel prensibini söyledim. O kadar. Onu hukukçulara, kamu, anayasa hukukçularına sormanız lazım. Onlar bu konuda mutlaka düşüncelerini beyan edecekler: Zaten daha çok vakit var. Yeni, bismillah. Birinci senesini kutladı. 5 yıl olsun daha epey var, 7 yıl daha epey var. Biraz sabırlı olmakta faydalı var.

KELLE ALMAYIZ

Türkiyede yargısız infaz gerek siyasetçiler, gerekse medya tarafından yapılıyor. Birçok kez ben de karşılaştım. Konuştuğumuz meseleler yargısız infazdır. Bunun insanlar üzerinde nasıl ne şekilde yara açtığını tahmin edemezsiniz. Çünkü sizin hakkınızda Allah'a şükredin böyle bir işlem yapılmamıştır. O bakımdan siyasetçi olmanızı dilemem. Ama Türkiye'de maalesef hiçbir hukuki dayanağa dayanmadan, o insanı dinlemeden bir insan hakkında hüküm veriliyor. Dün sayın müfteriyi dinliyorum o bir şey söylüyor. Akman'ı dün televizyonda dinleme imkanı buldum. O da başka bir şey söylüyor. Şu tarihte çıktım diyor. Bunları dinlemek lazım, tüm belgeleri ortaya koymak lazım, ondan sonra da bir karar vermek lazım. Bunun haricinde, "efendim bu suçludur', bunu asalım keselimle olmaz.

ULAN MÜFTERİ

Yani sayın müfteri iftira attı diye benim kellemi mi almaları lazım! Başbakan'a diyor ki 'Ben bu belgeleri ortaya koysam, Sayın Başbakan onu görevden alacak mısınız" "Ulan müfteri bir kere beni dinlesene. Başbakan'ın bana bir şey söylemesine lüzum yok. Ben o kadar haysiyetli şerefli bir insanım. Bir söz verdiysem yerine getiririm. Hayatım pahasına olsun yine getiririm. Milletvekilliğinden isitfa ederim ve siyasete nokta koyarım dedim.

BİRİLERİ SÖYLEDİ DİYE

Şüphe uyandırsa dahi ön delil koysun ben bunları yerine getiririm. İşte bunlar yargısız infazlardır, ben yargısız infaz taraftarı değilim hiçbir zaman ne ben ne de genel başkanım suçtan ve suçludan yana olmayız. Ne suçu över, ne de suçlunun avukatlığını üstlenir bilemeden. Ama birileri söyledi diye de kelle almayız. Birilerini de lekelemeyiz. Biz hukuka aykırı infaz yapmayız, Bostancı başı değiliz. Kral söyledi diye birisinin boynuna kement atıp boğmayız. Biz hukuka inanan bir siyasi partiyiz. Bunun gerekleri ne ise onun gereklerini yerine getiririz."

EROİN İDDİALARINI SORMUŞTU

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, önceki gün yaptığı açıklamada “Dengir Fırat’ın en büyük ortağı olduğu Menas’ın ürünlerini yurtdışına götüren TIR’da 89 kilo eroin yakalandı mı? Menas şirketi hayali ihracat yaptı mı?” sorularını sorusunu yöneltmişti