BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Demiryolunda bomba alarmı

Mersin'de demiryoluna bomba bırakıldığı ihbarı jandarmayı alarma geçirdi. Seferler durduruldu.

Abone ol Mersin’in Tarsus İlçesi’ne bağlı Yenice Beldesi’nden geçen demiryoluna bomba bırakıldığı ihbarı jandarmayı alarma geçirdi. Adana’dan Ankara yönüne giden yolcu ve yük trenlerinin seferleri durduruldu.

Saat 15.30 sıralarında Yenice Jandarma Karakolu Komutanlığı’nı telefonla arayan bir kişi, Yenice-Hacıgırı Tren İstasyonu hattında bomba bırakıldığını ihbar etti. İhbar üzerine harekete geçen jandarma, istasyon çevresinde bomba arama çalışmasına başladı. Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı bomba imha uzmanları da bölgeye gelerek çalışmalara katıldı. Yenice Tren İstasyonu’nda da yoğun güvenlik önlemi alındı. Adana yönünden Ankara yönüne giden yolcu ve yük trenlerinin de seferleri durduruldu.

Tren yolunda bomba arama çalışması sürüyor.

YOLCULAR MAHSUR KALDI

Tren yoluna bomba ihbarı yapılması nedeniyle Adana'dan Kayseri yönüne gidecek Kayseri Ekspres Yolcu Treni'nin yolcuları Adana Garı'nda mahsur kaldı. Saat 16.45'te Adana'dan hareket edecek olan Kayseri Ekspres Yolcu Treni, ihbar nedeniyle Adana'ya gelemedi. Burada bekleyen 70'e yakın yolcu, TCDD yetkililerinin, kendilerine "Yolda arıza var. Sizi Adana'nın Pozantı İlçesi'ne kadar otobüslerle götüreceğiz. Oradan trene bineceksiniz" dediğini, kendilerini götürecek otobüslerin gelmesini beklediklerini söyledi.