BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,57
ALTIN 2.384,08
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'tan sert kayyum açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, teröre yardım eden belediyelere kayyum atanması tartışmalarıyla ilgili sert açıklama yaptı.

Abone ol

Kayyum atanması düşünülen belediyelere sahip çıkma çağrısı yapan Demirtaş, "Eğer bir yerde 'hırsızlık var', 'teröre yardım var' diye kayyum atanacaksa Saray'a atanması lazım" dedi.

Demirtaş, partisinin TBMM Grup Toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"YALAN VE İFTİRA"

Bazı belediyelere kayyum atanması tartışmalarına değinen Demirtaş, şunları ifade etti:

"Ankara Büyükşehir Belediyesinin bütçesi Van'ın 15 katıdır. Sadece resmi bütçeleri, öz gelirleri falan hesaplandığında Van'ın belediyesi gecekondu gibi kalıyor. O para personel maaşını ödemeye doğru dürüst yetmiyor, bir de 'dağa gönderiyorsunuz' diye suçlayıp belediyelere el koymaya çalışıyorlar. Bunların hepsi yalan ve iftiradır. 

"BELEDİYELERE SAHİP ÇIKIN"

Ben buradan çağrı yapıyorum: O belediyeleri seçmiş olan insanlar, o belediye meclisini, belediye başkanlarını seçmiş olanlar, siz ne pahasına olursa olsun, bedeli ne olursa olsun belediyelerinize sahip çıkmalısınız. Mesele iradenizdir. Ne olursa olsun geri adım atmayın. Sanayi odası başkanları, esnaf odası başkanları, muhtarlar, belediye başkanı alınıp yerine memur atandığında onu tanıyacak mısınız? Onunla hiçbir şey yokmuş gibi çalışmaya devam mı edeceksiniz? Etmeyecekseniz çıkın iradenizi beyan edin. Böyle bir saygısızlığa, ahlaksızlığa boyun eğmeyeceğimizi her yerde haykırmalıyız. Eğer bir yerde hırsızlık var, 'teröre yardım var' diye kayyum atanacaksa saraya atanması lazım."

Dış politikada yaşanan gelişmeleri eleştiren Demirtaş, "İsrail ile şimdi anlaşma imzalıyorlar. Hani, Mavi Marmara'dan sonra İsrail ile görüşmek vatana, millete ihanetti. Dün İsrail düşmanlığı üzerinde meydanlarda oy topladınız, bugün gizli kapalı kapılar ardında, İsrail hükümeti ile her türlü ahlaksız ikili anlaşmalar imzalıyorsunuz." diye konuştu.