BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş tutuklanabilirim dedi vasiyet açıkladı

HDP lideri Selahattin Demirtaş, tutuklanabileceğini belirterek vasiyetini açıkladı. Demirtaş partililere direnişten ve dik duruştan taviz vermemelerini istedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bazı partililerin tutuklandığını hatırlattı kendisinin de tutuklanabileceğini söyledi. Cezaeviyle tehdit edildiklerini de iddia eden Demirtaş, partililerden direnişten ve dik duruştan taviz vermemelerini istedi.

Selahattin Demirtaş, partisinin Tunceli'de Seyit Rıza Meydanı'nda düzenlediği açık hava toplantısına katıldı. Meydanda ateş yakılırken, sıkı

güvenlik önlemleri alınıp, alana girenler tek tek arandı. Etkinliğe katılan Demirtaş'ı taşıyan aracın geçiş yapacağı bütün güzergahlarda, araçların park yapılmasına polis izin vermedi. Ara sokak ve caddelere park eden araçlar ise tek tek kaldırılırken, belediye binası önünde park eden bazı araçları, polis detektör köpekleriyle bomba aramasından geçirdi.

"MESAJLAR DOĞRU OKUNSAYDI YENİ ANAYASA GİDİYOR OLACAKTIK"

Önceki sene ve geçen yıl Diyarbakır'da kutlanan nevruzuu, onlarca televizyonun canlı verdiğini, bugün ise yasaklandığını söyleyen Demirtaş, şöyle konuştu:

"2014 ve 15 nevruzları büyük coşkuyla kutlandı. Diyarbakır nevruzunu onlarca televizyon canlı verdi. Ne oldu, ne değişti? Bugün her yerde yasaklıyorsunuz. Değişen ne? O gün kutlanan nevruz bugün de kutlanacak, hiçbir güç nevruzu yasaklayamaz.

Eğer geçen yıl 2015 nevruzunda, Diyarbakır nevruz meydanında verilen mesajlar doğru anlaşılsaydı, gereği yerine getirilseydi, ona sadık kalınsaydı, bu yıl artık yeni, özgür, sivil anayasanın yapımına doğru gidiyor olacaktık. Bu yıl artık daha güçlü demokrasisi olan, kendi içinde daha güçlü bir barış inşa etmiş ve Ortadoğu'daki bütün ezilen halklara destek olan bir Türkiye için mesafe kat etmiş olacaktık. Geçen yıl nevruz bir yol ayrımıydı. AKP artık bir karar vermek zorundaydı. İmralı'da yürütülen müzakereler tabiri caizse zurnanın son deliğine gelmişti. Ya Türkiye demokrasi yoluna gidecek, ya da tek adamlıkta ısrar edecekti.

"DÜŞMAN KAVRAMI İLK DEFA KENDİ YURTTAŞLARI İÇİN KULLANILIYOR"

Ya bizden yanasınız, ya da düşmansınız diyorlar. Bush döneminde Amerika Başkanı da aynen bu şekilde konuşuyordu. Türkiye'de ilk defa bir Cumhurbaşkanı, bunu bu kadar açıklıkla ifade ediyor. Düşman kavramını ilk defa bir Cumhurbaşkanı kendi yurttaşları için kullanıyor. Ülkede terörü destekleyenler var ama hükümette, iktidardalar. Tehlikenin büyüklüğü burada zaten. 

VASİYETİNİ AÇIKLADI

Dersim'deki ve sesimizin ulaştığı bütün halkımız, yoldaşlarımız bilsinler; Bizi cezaeviyle tehdit etmeye, terbiye etmeye çalışıyorlar. Yaparlar mı yapmazlar mı? Bilemeyiz. Bu kadar vahşeti yapan, bizleri cezaevine atmış şaşırmayız. Ama olur da, bu çılgınlığı da yaparlarsa, sizlere sadece bir vasiyetimiz olabilir. Siz nasıl korkmadan, dimdik direndiniz ya, biz de cezaevine girerken öyle gireriz. Başımız dimdik, onurla, gururla gireriz. Biz içerde olursak, dışarıyı cezaevi haline getirtmelerine izin vermeyin. Direnişten, dik duruştan taviz vermeyin. Zindanla, dışarıyı özgürleştirene kadar, nerede olursak olalım, bu can, bu tende oldukça bütün yoldaşlarımızla sonuna kafadar direneceğiz."