BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,81
ALTIN 2.424,46
HABER /  DÜNYA

Demirtaş, terörist grubun ateş açmasını değerlendirdi

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genelkurmay’ın küçük bir terörist grubun askere ateş açtığı yönündeki açıklamasına ilişkin, “Zannediy...

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genelkurmay’ın küçük bir terörist grubun askere ateş açtığı yönündeki açıklamasına ilişkin, “Zannediyorum oradaki geçiş yapan gruplarla üs bölgesi arasında kısa süreli gerilim yaşanmış ama bir çatışmaya dönüşmediğini biliyoruz. Küçük bir vaka olmakla birlikte herkesi tedirgin eden bir vakaydı. İnşallah bundan sonra herkes daha dikkatli olur” dedi.
Demirtaş, partisinin grup toplantısından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Küçük bir terörist grubun askere ateş açtığı yönündeki Genelkurmay Başkanlığının açıklamasına ilişkin olarak Demirtaş, “Bir çatışma şeklinde cereyan etmemiş. Zannediyorum oradaki geçiş yapan gruplarla üs bölgesi arasında kısa süreli gerilim yaşanmış ama bir çatışmaya dönüşmediğini biliyoruz. Yani Genelkurmay Başkanlığı da yaptığı açıklamada bunun geri çekimle sürecinin etkileyebilecek durum olmadığı zaten ifade ediliyor. PKK’lıların amacının da bu olmadığı anlaşılıyor. Umut ediyorum ki bu tür vakalar yaşanmaz, küçük bir vaka olmakla birlikte herkesi tedirgin eden bir vakaydı. İnşallah bundan sonra herkes daha dikkatli olur, yaşanmaz” dedi.

GEZİ PARKI VE 6. HEYET
Bir gazetecinin “Çekilmeye ilişkin daha önce yasal güvence istemiştiniz. Yine yasal güvence ile ilgili talebiniz olacak mı?” yönündeki sorusuna Demirtaş, “Yani hükümet bunu gündeme alırsa kendisi açısından da iyi olur, güvenlik güçleri açısından da iyi olur. Ama geri çekilme başladı, fiilen devam ediyor. Haziran, Temmuz’un ortasına kadar sonuçlanmış olacak. Bundan sonra yasal ve demokratik düzenlemelerin yapılması gerek" yanıtını verdi.
Bir gazetecinin "Gezi Parkı olaylarına ilişkin Cumhurbaşkanı’ndan görüşme talep ettiniz mi?” yönündeki soru üzerine Demirtaş, "Hayır bir talebimiz olmadı. Sırrı Bey Taksim Platformu’nun üyesidir. Onlarla birlikte gidebilir" dedi.
İmralı’ya 6. heyetin ne zaman gideceği yönündeki soruya Demirtaş, “Bu hafta içinde gerçekleşmesini bekliyoruz . Sayın Adalet Bakanı böyle bilgi verdi. Yarından itibaren hafta sonuna kadar herhangi bir gün olabilir” karşılığını verdi.
(İHA)