BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş: Polis, genel merkezimize saldırıya müdahale etmedi

HDP Eş Genel Başkanı, dün göstericilerin parti merkezlerine gelmesi sonrası Ankara Valisi'ni aradığını, telefonun saygısızca suratına kapatıldığını söyledi. "Vali de işin içinde" diyen Demirtaş, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'ye gideceğini açıkladı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, polisin dün partisinin Ankara'daki Genel Merkezi'ne yönelik saldırıyı önlemek için çaba sarf etmediğini iddia etti.

Diyarbakır'da basın toplantısı düzenleyen Demirtaş, "Polis eşliğinde arşivimiz yağmalandı ve yakıldı. Neredeyse 60 odalı yerimizde tek oda ateşe verildi o da arşiv odamız. Yüzlerce kişi parti merkezinin önünde, aradık uyardık tedbir alınmasını istedik, müdahale edilmedi" dedi.

Müdahale edilmesi için Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ı aradığını da ifade eden Demirtaş, "Ama anladım ki kendisi de işin içinde. Bir Genel Başkan'a terbiyesizce, saygısızca bir konuşma yaptıktan sonra telefonu kapatmıştır" dedi.

Ankara Valiliği'nden dün yapılan açıklamada, HDP Genel Merkezi'ne yanıcı maddeyi atan kişinin gözaltına alındığı belirtilmişti.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre dün akşam saatlerinde 150-200 kişilik bir grup, HDP Genel Merkezi’nin bulunduğu Çankaya'daki Büklüm Sokak’a girmiş ve önce İstiklal Marşı okuduktan sonra tekbir getirerek parti merkezinin önüne gelmişti. Grubun bina pencerelerinden içeriye yanıcı maddeler attığı aktarılmıştı.

'Cizre'ye gidiyoruz'

Meclis grubuyla birlikte sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre'ye gideceklerini söyleyen Demirtaş sözlerine "Cizre’de sokağa çıkma yasağı kaldırılmıyor. Sıkıyönetimde en vicdansız hükümet bile 1-2 saat zaman tanır. 6 gündür kesintisiz sokağa çıkma yasağı var. Cizre halkı direndiği için bunu yaşıyor" diye konuştu.

Demirtaş, HDP'nin şiddetin artmasında rol oynadığı eleştirilerini de reddederek "Bu savaşın başlamasında büyümesinde karar alma sürecinde biz yokuz. Ne karar vericisi olduk ne destekleyicisi olduk. HDP’nin zerre kadar çok şükür kararı yoktur. Karar Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından veriliyor" dedi.