BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,10
ALTIN 2.473,06
HABER /  DÜNYA

Demirtaş, KCK davasını izledi

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Umut ediyorum bugün davada tahliye kararları çıkar. 2 yılı aşkın bir süredir haksız bir şekilde esir...

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Umut ediyorum bugün davada tahliye kararları çıkar. 2 yılı aşkın bir süredir haksız bir şekilde esir alınmış olan bu arkadaşlarımız serbest kalır. İşlerini yaparlar. Dışarıda hükümete muhalefet edebilen bir avuç gazeteci kaldı" dedi.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Silivri’de görülen terör örgütü PKK’nın üst yapılanması KCK’nın Basın Komitesi’ne yönelik açılan 46 sanığın yargılandığı davayı izledi. Demirtaş, duruşmaya verilen arada basın mensuplarının gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Dava kapsamında 44 gazetecinin yargılandığını belirten Demirtaş, “20’si tutuklu, 2 yılı aşkın süredir devam eden bir duruşma. Kenan Evren darbe yaptığında toplam 32 gazeteci cezaevine girmişti. Sadece bir dosyada bir gecede 44 gazeteciyi tutuklayıp cezaevine attılar. 2 yıldır yargılamaları sürüyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE’DE 62 GAZETECİ CEZAEVLERİNDE BULUNUYOR"
Türkiye’de 62 gazetecinin cezaevlerinde olduğunu dile getiren Demirtaş, şunları söyledi:
"Başbakan ve hükümet gittiği her yerde Türkiye’de gazetecinin gazetecilik yapma vesilesiyle tutuklu olmadığını, hiçbir gazetecinin gazetecilik mesleği nedeniyle tutuklu olmadığını ısrarla her yerde savunuyorlar. Bizde şunu belirtiyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde hukuk devleti olsun, diktatörlük olsun, krallık olsun hiçbir devletinde ’Gazetecilik yapmak suçtur’ diye bir kanun olmaz zaten. Gazeteciyi tutuklamak isteyen kılıfını hazırlar. Türkiye’de de şu anda tutuklu olan 62 gazetecinin neredeyse tamamıyla ilgili emniyette savcılıklarda kılıflar hazırlanmış ve bu vesileyle tutuklanmışlardır. Yoksa gazetecilik yaptığı için tutuklanan dünyada hiçbir gazeteci zaten yoktur. Sadece kılıf uydurma vardır.”
"Umut ediyorum bugün davada tahliye kararları çıkar” diyen Demirtaş, “2 yılı aşkın bir süredir haksız bir şekilde esir alınmış olan bu arkadaşlarımız serbest kalır. İşlerini yaparlar. Dışarıda hükümete muhalefet edebilen bir avuç gazeteci kaldı" dedi.
Demirtaş, yerel seçimler yaklaşırken muhalefet partileri olarak muhalif medyanın haber yayma, toplumun haber alma hakkını kullanması konusunda önemli bir işlevi olduğunu kaydetti. Demirtaş, yargının bağımsız bir yargılama gerçekleştirmediğini iddia etti.