BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,88
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş açlık grevini sonlandırdı!

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, açlık grevini sonlandırdı. Açıklama HDP Genel Merkezi'nden geldi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın açlık grevini sonlandırdı. HDP Ankara Milletvekili Sırra Süreyya Önder, açlık greviyle ilgili Adalet Bakanlığı'ndan randevu talep ettiklerini ve pazartesi günü görüşmenin gerçekleyeceğini duyurmuştu.

HDP Genel Merkezi, Demirtaş ve Zeydan’ın açlık grevlerini akşam saatlerinde sona erdirdiğini açıkladı. Açıklamada, Demirtaş'ın partiye gönderdiği mesajda, konunun karşılıklı diyalog ve sorunların çözümü için ortaya konulan karşılıklı iyi niyet taahütleri çerçevesinde sonlandırıldığını belirttiği kaydedildi.

Bu arada Edirne F Tipi Cezaevi’nde kalan tutuklular da açlık grevini sona erdirdi. Bu konuda yapılan açıklamada ise, "Cezaevi İdaresi’nin, HDP’li vekillerimiz, Özgürlükçü Hukukçular Platformu, TOHAV, İHD yetkilileri ve son olarak da bizimle yapılan görüşmeler sonucunda diyalog kanalları açılmış; Cezaevi İdaresi var olan sorunları çözeceğinin sözünü vermiştir. Bunun sonucu olarak 31.03.2017 tarihi itibariyle, 25 Şubat’tan beri sürdürdüğümüz süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini sonuçlandırmış bulunmaktayız. Katkısı geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz" denildi.