BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş açıkladı! HDP'nin kapatılma ihtimali...

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin kapatılma ihtimali hakkında sert konuştu.

Abone ol

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, artan terör saldırılarını değerlendirdi, bir kez daha silahların bırakılması çağrısı yaptı.

Bu çağrıyı tüm toplumun yapması gerektiğini söyleyen Demirtaş, "Dialog sürecine bir an önce geçilmelidir" dedi. HDP'yi kapatma çalışmaları yapıldığı iddialarını da değerlendiren Demirtaş, "Ben partimiz kapatılacak demedim. HDP'nin kapatılma olasılığı yüzde sıfırdır. Kapatılacak bir parti varsa o da AK Parti'dir" dedi.

HDP'NİN KAPATILMA İHTİMALİ...

Bir basın mensubunun, "Parti kapatmalarına ilişkin bir açıklamanız oldu. Burhan Kuzu'nun ofisinde çalışmaların başlatıldığını söylediniz. Bu konjonktürde HDP'nin kapatılma ihtimali var mı sizce?" sorusuna karşılık Demirtaş, şöyle konuştu:

"Ben 'partimiz kapatılacak' demedim. 'Bunun çalışmasını yapıyorlar' dedim. Partimizin kapatılma ihtimali yüzde sıfırdır. Amaçları şu. 'Bir dava açtırabilirsek' diye düşünüyorlar. 'En azından HDP'yi hazine yardımından muaf tutacak bir ceza çıkarabiliriz oradan.' Amaç bu. Yoksa parti kapatılmayacağını kendileri de biliyor.

Çünkü partimiz kapatılmayla ilgili en küçük bir suçlamayla, ithamla karşı karşıya kalamaz. Yok böyle bir şey. Varsa hakkında soruşturma açılacak parti, AKP'dir. Roboski'yi yapan onlardır, Gezi'yi yapan onlardır, 134 çocuğu sokakta gösterilerde katlettiren ve gurur duyan onlardır. Her gün yurtdışına yasadışı silah gönderen onlardır, IŞİD terör örgütünü besleyen onlardır.

Varsa hakkında soruşturma açılması gereken bir parti, AKP'den başkası değildir. Yoksa ben 'partimiz kapatılacak vesaire' o anlamda bir şey ifade etmedim. Birileri heveslenmiş durumda soruşturma açtırmaya çalışıyor."

RESMİ BİR SORUŞTURMA YOK

Demirtaş, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde partimizle ilgili başlatılmış resmi bir soruşturma da yoktur, bunu da öğrendik. Yargıtay'ın böyle bir resmi soruşturması henüz yok. Ama anladık ki AKP çevreleri soruşturmayı başlatmış, kendi özel bürolarında. Bunu bir resmi soruşturmaya dönüştürmek için de baskı yapıyorlar" ifadesini kullandı.

Bir başka gazetecinin, "Burhan Kuzu'nun da 'Ne bürom oldu geçmişte, ne de şimdi var' şeklinde karşı açıklaması oldu. Bir yandan da partinin kapatılması değil ama sorumluların cezalandırılması yönünde bir ifadesi var" şeklindeki soru üzerinde de Demirtaş, "Muhatap almayım en iyisi, müsaade ederseniz" karşılığını verdi.