BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş 100 küresel düşünür listesinde!

Ünlü dış politika dergisi Foreign Policy'nin 100 küresel düşünür listesine Türkiye'den sadece Demirtaş girdi.

Abone ol

ABD'nin merkezli dış politika dergilerinden Foreign Policy'nin 7 yıldır her sene düzenlediği en etkili 100 küresel düşünür arasına bu yıl Türkiye'den sadece HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş girdi.

Haberdar'ın haberine göre geçmişte Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun da girdiği listeye Demirtaş, ''meydan okuyucular'' kategorisinde ve ''Erdoğan'ın hayalini yıkan'' tanımlamasıyla girdi.

Dergi, Demirtaş'ı şöyle tanıttı: ''42 yaşındaki avukat HDP'nin liderliğini yaparak Haziran seçimlerinde yeterince koltuk kazanarak Erdoğan'ın yasama içinde çoğunluğu kazanmasının önüne geçti. HDP'nin cazibesini genişletti, partinin sadece Kürt çıkarlarını değil ayrıca liberalizm, kadın, gay hakları, çevre ve Erdoğan'ın otoriterliğine karşıtları da temsil etmeye başladı. Cumhurbaşkanı (Erdoğan) Demirtaş'ı ''terör örgütü arkasında duran'' biri olarak resmetmeye çalıştı. Demirtaş'ın fikirleri, karizması ona ''Kürt Obama'' takma ismini kazandırdı ve kafası karışık Erdoğan'a meydan okumaya devam ettiği Türkiye'nin siyasi atmosferine fırlattı.''