BIST 10.775
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.502,24
HABER /  DÜNYA

Demirören’den Terim ve derbi değerlendirmesi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fatih Terim ve derbi maçta çıkan olaylarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. <br/>Önce...

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fatih Terim ve derbi maçta çıkan olaylarla ilgili önemli açıklamalar yaptı.
Önce Terim’le federasyonun yaptığı anlaşamaya değinen Demirören, “Avcı istifa ettikten sonra Ünal Aysal’ı aradım Fatih Terim ile görüşmek ve 1+3 yıllık sözleşme teklif edeceğimizi söyledim. Kendisi de bunu kabul etti ve Fatih Terim’le görüştük. Kendisine teklifimizi ilettik, Galatasaray’la görüşmek istedi, biz de kabul ettik. Ancak daha sonra sadece Mayıs ayına kadar anlaştık” dedi.

Federasyonun Fatih Terim’le anlaşma imzalamadığını açıklayan Demirören, “Ne para aldı ne de anlaşma imzaladı. Bir milli görev olarak gördü ve para konuşulmadı” dedi ve törende altına imza atılan metni gösterdi.

“SAHAYA GİRENLERİN YÜZDE 99’U BEŞİKTAŞLI DEĞİL”
Yıldırım Demiören, tecrübeli hocaya da sahip çıktı. (Kimse Fatih Terim’i taraftar önüne atmasın. Mayıs ayına kadar sadece sözlü. Biz Fatih Terim’in avukatı değiliz. Ancak Galatasaray camiası bu açıklama için zorladı. Galatasaray yönetimi de bir gazete haberine göre hocayı gönderdiyse onu kendi içlerinde değerlendirsinler” ifadelerini kullandı.

Derbi maçta yaşananlarla ilgili de konuşan Demirören, "2020 Avrupa Kupası’na aday olmuş bir ülkede yaşanan olay üzüntü verici” dedi. Sahaya girenlerin yüzde 99’unun Beşiktaşlı olmadığını bildiğini kaydeden Demirören, “Ben Beşiktaş taraftarını iyi tanırım. Disiplin Kurulu ve Tahlim Kurulu’nun ardından kararımızı açıklayacağız” diye konuştu.
(İHA)