BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.417,39
HABER /  SPOR

Demirörenden tarihi çağrı

Beşiktaş Başkanı Demirören futbolda yaşanan şiddet ortamı değerlendirdi ve 4 büyük kulübe tarihi bir çağrı yaptı..

Abone ol

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, son günlerde spor alanlarında artan gerilim ve yaşanan olaylar üzerine spor camiasına çağrıda bulunurken, 4 büyük kulübün başkanını da durum değerlendirmesi yapmak ve çözüm önerilerini tartışmak üzere toplanmaya çağırdı.

KULÜP BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Demirören, Beşiktaş Kulübü'nün başkanı olarak, Türk sporunun 19 Mayıs 2007 tarihinde geldiği noktada üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmek üzere bir çözüm paketi hazırladığını bildirdi.

Öncelikle 4 büyük kulübün başkanını biraraya gelmeye çağıran Demirören, önerilerini şöyle sıraladı:

''Öncelikle Türk sporunun lokomotifi kabul edilen 4 büyük kulübümüz Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un başkanlarını, mevcut durumun değerlendirilmesi ve çözüm önerilerini tartışmak üzere biraraya gelmeye davet ediyorum.

Bu öneriyi, milyonlarca taraftarın desteklediği 4 büyük kulübün liderleri olarak, Türk sporunun geleceğine sahip çıkmamız gerektiğine olan inancım çerçevesinde yapıyorum. Spor camiasının tüm organlarının da bu hareket içinde verecekleri destekle yer almaları, tarihi bir sorumluluktur.

GENİŞ KATILIMLI ÇAĞRI

Bu çerçevede, spordan sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu, tüm kulüplerimiz, yayıncı kuruluş, tüm basın ve yayın organları, sponsorlar ve taraftarları yaptığımız bu tarihi çağrıya davet ediyorum.

Önerimiz, yukarıda adı geçen tüm sosyal paydaşların temsilcileriyle bir grubun oluşturulması, önlemler ve çözümleri içeren ortak akıl deklarasyonunun hazırlanması ve tüm paydaşların bu deklarasyona uyacaklarına dair imza atmalarıdır.''