BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Demirkent ödülleri verildi

'Nezih Demirkent Basın Ödülleri', düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Abone ol

Bu yıl altıncısı düzenlenen 'Nezih Demirkent Basın Ödülleri', düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Harbiye Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen iftar yemeğinin ardından basın ödülleri sahiplerine takdim edildi.

Yerel basın dalında Eskişehir Anadolu Gazetesi'nde muhabir olarak çalışan Zehra Çam, sivil toplum örgütleri yöneticilerinin bakış açısını içeren yazısı ile ödüle layık görüldü. Zehra çam, ödülünü İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük'ün elinden aldı.

Yaygın basın dalında ise ödüle Milliyet Gazetesi'nden Utku Çakıröz layık görüldü. Çakıröz'e ödülü getiren çalışma, 1 Mart tezkreresinin arka planını birinci elden yaşamış bir aktörün ağzından aktarılan yazı oldu. Çakıröz'ün, haber için Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) olması nedeniyle ödülünü Milliyet gazetesinden Tunca Bengi aldı.

Gecede kısa bir konuşma yapan Zehra Çam, Anadolu'da yapılan çalışmaların farkedilmesinin zor olduğunu, böylesi ödüllerin bu farkedilirliği sağladığını söyledi.

Geceye, ayrıca, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Suat Gezgin, Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Rüşktü Bozkurt ve Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent de katıldı. Öte yandan, ödül kazananlar plaketin yanı sıra 7 bin YTL'lik ödül çeki almaya hak kazandı. Ödüllerin verilmesinin ardından aile fotoğrafı çektirildi.