BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Demirelden 1 numara açıklama!

Süleyman Demirel yoksa Ergenekon'un 1 numarası mı? Bu yöndeki sorulara cevabı bakın ne oldu?

Abone ol

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara’da katıldığı bir okul açılışında gazetecilerin "darbe, muhtıra ve Ergenekon" kapsamlı sorularına muhatap oldu.

Gazetecilerin, "Yapılan açıklamalara göre Ergenekon’da 1 numara sizmişsiniz" sorularına Demirel, "Delirmişler (bunlar), öyle gözüküyor." diyerek bu yönde açıklamalara tepki gösterdi.

Demirel, Ümitköy’de bir okul açılışına katıldı. Eski Cumhurbaşkanı, burada gazetecilerin yoğunluklu olarak "darbe, muhtıra ve Ergenekon" sorularına muhatap oldu. Bir gazetecinin, "Efendim eski bir DYP’li vekil sizin Ergenekon’da 1 numara olduğunuzu açıkladı." şeklindeki sorusuna Demirel, "Delirmiş (bunlar), öyle gözüküyor." diyerek cevapladı.

Genelkurmay'ın 27 Nisan e-muhtırası hakkındaki soruya Demirel, "Herkesin gözü önünde cereyan ediyor. Özel bir şey söylemeye gerek yok." dedi. Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara ifade vermesi hakkında ise Demirel, "İfade yok. İfade alındığı söyleniyor. Soruşturma safhasında ne söylediğini söylemem." diye konuştu.

12 Mart ile 27 Nisan muhtıraları arasındaki farkın sorulmasına ise Demirel, "Onu tarihçilere bırakın." karşılığını verdi. Ergenekon soruşturması kapsamında Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal’ı gözaltına alındığı sırada ziyaret etmesi konusunda ise Demirel, "Bu konuda yeteri kadar açıklama yapıldı." şeklinde cevapladı.